Gå til hovedinnhold

Cake Pops

OPPSKRIFTEN LAGET AV Ragnhild Nordrum Besøk nettside

Har du lyst til å lage en morsom, vegansk dessert? Da kan du teste Cake Pops! Cake Pops, er rett og slett kakekuler på pinne. Disse søtsakene har et sjokoladetrekk utenpå, med den klassiske "cookie dough"-smaken innvending. Desserten kan serveres som den er, eller du kan dyppe de i kakestrøssel som matcher anledningen som et flott flott dekorativt element på festbordet! En oppskrift gir ca. 10-12 kakekuler på pinne.

Total tid: 2 t 1 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
runde kaker på en pinne dyppet i sjokolade med fargerik pynt og hakkede nøtter.
Cake Pops er festlige dessertpinner som er morsomme å servere!

FREMGANGSMÅTE

  1. Start med å lage kakedeigen
    Finmal kokosen i en blender, så det blir til mel.

  2. Bland ingrediensene
    I en stor bakebolle blander du den finmalte kokosen, nøttesmør, lønnesirup og vanilje. Legg til bittelitt havsalt om nøttesmøret ikke inneholder noe salt. Bland godt, og sett bollen i kjøleskapet en times tid. Den er lettere å arbeide med når den er kald.

  3. Rull kuler ut av kakedeigen
    Rull ut kuler av kakedeigen, ca. 10 stk. Deigen er ganske klissete, så ha gjerne våte hender mens du arbeider. Legg kulene på et brett med bakepapir, og sett de i fryseren. La de stå i ca. 30-60 minutter,

  4. Smelt sjokoladen i vannbad
    Brekk sjokoladen i mindre biter og legg dem i en skål som tåler varme. Kok opp litt vann i en kjele og legg skålen over kjelen som et lokk. Sjokoladen skal smelte når skålen blir varm fra vanndampen.

  5. Rull i smeltet sjokolade
    Ta ut de kalde kakekulene og rull den smelta sjokoladen. Frys de igjen, og rull de gjerne en gang til i sjokoladen og legg til strøssel om du vil. Stikk inn trepinner i alle kulene, og oppbevar cake popsene i fryseren frem til de skal spises.