Gå til hovedinnhold

Brownies uten egg

OPPSKRIFTEN LAGET AV

Denne oppskriften på brownies er uten egg eller melk! Oppskriften bruker kokossukker da det kun har halvparten av den glykemiske indeksen (GI) i forhold til hvitt sukker, som betyr at det ikke påvirker blodsukkeret i like stor grad. Har du ikke kokossukker, kan du også bruke vanlig sukker. De veganske browniesene bruker også speltmel, da det inneholder litt mindre gluten, men du kan enkelt erstatte dette med hvetemel om du har dette i hus. En porsjon gir 16 små browniesbiter. Prøv også oppskriften på raw-brownies som du ikke behøver å steke!

Total tid: 40 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
Saftige rocky road brownies med nøtter og kokosflak stablet oppå hverandre.
Seige browniesbiter med grovhakkede dadler, kokosflak og nøtter tas vel imot av både store og små.

FREMGANGSMÅTE

  1. Forvarm ovnen
    Sett ovnen på 180 °C.

  2. Kjør alle ingrediensene i en blender
    Ha bønner, plantemelk, olje, kaffepulver, bakepulver, kokossukker, mel og bakekakao i en blender eller foodprosessor. Kjør til en jevn røre uten klumper.

  3. Hakk topping
    Fjern daddelkjernene og grovhakk dadlene. Grovhakk nøtter eller ha dem hele.

  4. Hell browniesrøren i en ildfast form
    Hell røren i en ildfast form tildekket med bakepapir i bunn. Kaken passer fint til en rund kakeform 20 cm i diameter. Bruk gjerne en mindre form også.

  5. Strø over brownies-toppingen
    Strø over grovhakkede dadler, nøtter og kokosflak.

  6. Stek browniesen
    Stek i ovnen på midterste rille på 180 °C i 30 minutter.

  7. Ta ut den ferdigstekte browniesen og nyt
    Nyt de gode og seige browniesbitene som de er, eller med en klatt vegansk vaniljeis eller krem!