Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Denne oppskriften på brownies er uten egg eller melk! Oppskriften bruker kokossukker da det kun har halvparten av den glykemiske indeksen (GI) i forhold til hvitt sukker, som betyr at det ikke påvirker blodsukkeret i like stor grad. Har du ikke kokossukker, kan du også bruke vanlig sukker. De veganske browniesene bruker også speltmel, da det inneholder litt mindre gluten, men du kan enkelt erstatte dette med hvetemel om du har dette i hus. En porsjon gir 16 små browniesbiter. Prøv også oppskriften på raw-brownies som du ikke behøver å steke!
Forvarm ovnen
Sett ovnen på 180 °C.
Kjør alle ingrediensene i en blender
Ha bønner, plantemelk, olje, kaffepulver, bakepulver, kokossukker, mel og bakekakao i en blender eller foodprosessor. Kjør til en jevn røre uten klumper.
Hakk topping
Fjern daddelkjernene og grovhakk dadlene. Grovhakk nøtter eller ha dem hele.
Hell browniesrøren i en ildfast form
Hell røren i en ildfast form tildekket med bakepapir i bunn. Kaken passer fint til en rund kakeform 20 cm i diameter. Bruk gjerne en mindre form også.
Strø over brownies-toppingen
Strø over grovhakkede dadler, nøtter og kokosflak.
Stek browniesen
Stek i ovnen på midterste rille på 180 °C i 30 minutter.
Ta ut den ferdigstekte browniesen og nyt
Nyt de gode og seige browniesbitene som de er, eller med en klatt vegansk vaniljeis eller krem!