Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Blomkål «couscous» er fantastisk! Ved å forsiktig kjøre blomkål i en foodprosessor får du et kornlignende couscous-alternativ som gir mer næring, færre kalorier og smaker like godt. Blomkålen kan også brukes som erstating til ris i flere retter. Blomkålcouscousen kombineres med en deilig granatepledressing og bakt butternutgresskar. Resulatet blir en skikkelig god blomkålssalat du kan ha i matpakka, til lunsj eller som en Midtøsten-inspirert middag! En oppskrift gir ca. 4-6 porsjoner. Oppskriften på blomkålcouscous har vi fått låne fra kokeboken Eating for Tomorrow, som er en forlengelse av dokumentaren Eating Our Way to Extinction. Dokumentaren utforsker hvordan den globale matindustrien påvirker miljøet og hvordan matvalgene våre kan bidra til å reversere klimaendringer og beskytte planeten.
Tilbered butternutgresskar i ovnen
Varm ovnen til 180°C. Vend butternutgresskar i olivenolje og bland med kapers, spisskummen, korianderfrø, litt knust sort pepper og salt og cirka 1/3 av salvien. Stek på et stekebrett med bakepapir i 30-40 minutter. Snu av og til for å unngå at kantbitene brenner seg. Ta ut av ovnen og sett til side.
Lag blomkålcouscous
Fjern stilken fra blomkålen, del opp i buketter og kjør dem i foodprosessor til konsistensen ligner couscous. Ha i en bolle og tilsett 1/4 av granateplefrøene, løk, paprika, oliven og rør inn butternutgresskaret.
Lag dressing
Kjør sammen olje, eddik, resten av granateplefrøene (sett av noen til pynt) og salvie til en glatt dressing. Sil for å fjerne store biter.
Sett sammen blomkålsalaten
Hell dressingen over salaten og bland godt. Pynt med granateplefrø og erteskudd før servering.