Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Sett på stekeovnen
Forvarm ovnen til 220 °C.
Preparer auberginen
Kutt hver aubergine i to på langs, uten å fjerne stilken. Lag noen snitt i fruktkjøttet uten å gå igjennom skinnet. Pensle auberginene med litt olje, strø over noen timianblader (ikke alt) og ha på litt salt og pepper. Stek auberginen i en ildfastform i ca. 30 minutter.
Stek løk i en stekepanne
I mens auberginen bakes i ovnen lager du tomatsaus. Finhakk løk og hvitløk. Stek hvitløken og løken blank i en stekepanne med oljen.
Ha i resten av ingrediensene
Ha så i resten bladene fra timiankvastene, hakkede tomater, smørbønner og vann. Kok opp og la det hele putre i ca. 10 minutter.
Ta ut auberginen fra ovnen
Ta ut den ildfaste formen fra ovnen og bruk en skje til å fylle på med tomatsaus under og mellom auberginene. Bak i ovnen i enda 10-15 minutter. Dersom du vil ha "ostesaus" til auberginen, følg neste steg før du baker den i ovnen.
Bland sammen ostesausen
Bland sammen soyayoghurt, næringsgjær og dijonsennep i en skål. Smak til med litt salt og pepper. Ha ca. 1 spiseskje med ostesaus på hver aubergindel og smør utover. Spar resten til senere.
Server med ønsket tilbehør
Nytes som den er, eller med litt frisk salat og ris ved siden av.