Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
En frisk sommersalat med asparges og squash! Hvis du har muligheten til å handle ingrediensene lokalt, vil smaken bli enda bedre – spesielt asparges, som smaker aller best når den er nylig høstet. Oppskriften på asparges- og squashsalat har vi fått låne fra kokeboken Eating for Tomorrow, som er en forlengelse av dokumentaren Eating Our Way to Extinction. Dokumentaren utforsker hvordan den globale matindustrien påvirker miljøet og hvordan matvalgene våre kan bidra til å reversere klimaendringer og beskytte planeten.
Forbered aspargesen i en kjele
Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Ha i aspargesen og la den koke i 2–3 minutter, til den så vidt begynner å bli mør. Ta den deretter ut av vannet og legg den straks i en bolle med isvann for å stoppe kokeprosessen.
Grill squashen i en panne
Varm opp en grillpanne og pensle lett med olje. Legg squashskivene på pannen og grill dem i 1–2 minutter på hver side, til de får fine grillmerker. Ta dem av og la dem avkjøles.
Lag dressingen
Bland olivenolje, sitronsaft, Dijon-sennep, ingefær og timian i en liten bolle. Smak til med salt og pepper.
Bland salaten
Legg de grillede squashskivene og den blancherte aspargesen på et serveringsfat. Fordel de soltørkede tomatene og sitronskivene jevnt over.
Topp squashsalaten med frø og server
Drypp eller pensle dressingen over salaten, dryss på de ristede solsikkefrøene, og server med en gang.