Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Forbered grønnsakene
Kutt potetene i små biter og kok dem. Skjær opp og forbered grønnsakene, mål opp de tørre ingrediensene og sett dem klare.
Lag røren
Bland de tørre ingrediensene til røren i en bolle. Tilsett vann litt etter litt til du får en tykk, men jevn røre. Er den for tynn, rør inn mer kikertmel.
Forbered potetfyllet
Varm litt olje i en wok eller stekepanne. Ha i sennepsfrø, og når de begynner å sprette, tilsett spisskummen- og korianderfrø. Stek i noen sekunder.
Tilsett aromatiske ingredienser og cashewnøtter
Ha i løken og la den surre til den blir myk og lett gyllen. Tilsett hvitløk, ingefær, asafoetida og cashewnøtter. Stek i et par sekunder før du rører inn hakket paprika. La det steke i noen minutter. Tilsett chili og rør godt, smak til med salt og pepper.
Mos potetene og bland inn
Mos de kokte potetene og bland dem godt sammen med krydderne. Ta kjelen av varmen, la blandingen avkjøles så den blir enklere å håndtere når du skal forme ballene.
Lag sesamchutney
Mens potetfyllet kjøles ned, kan du lage chutneyen. Varm litt olje i en stekepanne. Rist sesamfrø, hvitløk, ingefær og spisskummenfrø. Stek dette i noen sekunder før du tilsetter chili og kokos. Stek i et par minutter. Bland inn tamarind, limejuice, sukker og salt. La det kjøle seg ned litt før du kjører blandingen i blender til en jevn saus.
Gi chutneyen ekstra smak (valgfritt)
Chutneyen er ferdig som den er, men om du ønsker kan du lage en tempering: varm litt olje, ha i sennepsfrø og la dem sprette. Tilsett kanel, asafoetida, karriblader og rosa pepper. La det frese kort og hell over chutneyen.
Form og frityrstek bollene
I en dyp stekepanne eller støpejernform, varm opp nøytral olje til fritering. Form potetblandingen til små boller, omtrent på størrelse med en liten plomme. Dypp hver bolle i røren slik at de dekkes godt. Slipp dem forsiktig i varm olje og frityrstek til de er gylne og flyter opp.
Server potetkulene
Legg de ferdige aloo bonda-bollene på kjøkkenpapir for å trekke ut overflødig olje. Server dem mens de fortsatt er varme sammen med den aromatiske sesamchutneyen.