Selskapet har investert i banebrytende teknologi for å tørke restmassen fra havremelkproduksjonen, noe som gjør det mulig å lage mat av et biprodukt, som de har kalt ReOat®.
Den første produktlanseringen er en vegetarburger som skal serveres eksklusivt på musikkfestivalen Way Out West fra 8. til 10. august 2024.
Den første sirkulære havremelkprodusenten
Det svenske havremelkselskapet The Green Dairy har som mål å gjøre havremelk til den nye normalen, og en av kjerneverdiene til selskapet er bærekraftig produksjon.
Ifølge en studie fra det svenske landbruksdirektoratet har 20-50% av restene fra matindustrien potensial til å bli omdannet til mat, men ender ofte opp som dyrefôr eller avfall. The Green Dairy hevder at ved å utvikle denne teknologien er de nå en av de første sirkulære havremelkprodusentene.
Catarina Englund, administrerende direktør for The Green Dairy Innovation, er positive til å lansere det nye produktet på den svenske musikkfestivalen.
– Vi er stolte av at vår burger laget av ReOat® blir servert på Way Out West. Det er et konkret eksempel på hvordan vi kan omdanne rester til velsmakende, næringsrik mat, mate flere mennesker, og samtidig ha en lavere påvirkning på planeten vår.
Patrick Fredriksson fra Way Out West kommenterer også saken: