Pepperkake-pannekaker
Pepperkaker til frokost? Ja, takk! Nyt disse luftige og mettende julepannekakene i adventstiden. Stek dem søte og små, eller gjør dem litt større, og stamp ut hjerteformede pannekaker med en pepperkakeform. Pepperkake-pannekakene er kjempegode med litt lønnesirup og et dryss kanel på! Vil du pynte de litt ekstra, kan du ha på smeltet, vegansk sjokolade, ferske bær og et dryss melis. Prøv også å lage pepperkakekuler og myke pepperkakekjeks for en herlig pepperkakeduft i hele hjemmet. 1 oppskrift gir ca. 14-16 små pannekaker.
Skriv ut facebook |
pinterestAntall porsjoner 1
INGREDIENSER
- 5 dl fint mel
- 1 ss kanel
- 1 ss ingefær
- ½ ts nellik
- ½ ts kardemomme
- 2 ts vaniljefrø eller vaniljesukker
- 2 ss bakepulver
- ¾ ts fint salt
- 5 dl plantemelk f.eks. soya- eller havremelk
- 4 ss lønnesirup eller annen sirup
- 4 ss nøytral olje + mer til steking
Serveringsforslag
- Kanel, melis, fersk frukt
FREMGANGSMÅTE
- Bland det tørre i en stor bolleBland mel med kanel, ingefær, nellik, kardemomme, vanilje, bakepulver og salt i en stor bakebolle.
- Tilsett det våte i det tørreTilsett plantemelk, lønnesirup og olje og vips raskt sammen. Pass på å ikke over-vispe, da kommer pannekakene til å bli gummiaktige.
- Stek små julepannekaker i en stekepanneVarm opp olje i en stekepanne og hell oppi litt mer enn ½ dl røre per pannekake. Stek et par minutter på første side, før du snur pannekakene og steker de videre på andre siden.
- Serveres varmeServer varme, gjerne med lønnesirup og ekstra kanel, fersk frukt eller et dryss av melis!