Myke pepperkaker
Pepperkaker hører julen til, både myke og sprø! Her kommer oppskriften på veganske peppekaker slik mange foretrekker de; myke, seige og tykke! Pepperkakene blir som supergode cookies og kan gis bort som gave, eller tas med når du skal på besøk. Gi de gjerne sammen med andre små julekaker som pepperkakekuler og veganske kokosmakroner. Pepperkakene inneholder ikke egg eller melk. 1 porsjon gir ca. 24 pepperkaker.
Skriv ut facebook |
pinterestAntall porsjoner 1
INGREDIENSER
- 5 dl hvetemel
- 1 ts natron
- ¼ ts salt
- 2½ ts tørket ingefær
- ½ ts kanel
- ½ ts nellik
- 1¼ dl nøytral olje
- ½ dl melasse
- ½ dl plantemelk
- 2½ dl brunt sukker
- 1 ts vaniljeekstrakt
- Grovt sukker til å rulle papperkakene før steking
FREMGANGSMÅTE
- Sett på ovnenVarm ovnen til 175 ℃. Dekk et stekebrett med bakepapir.
- Bland tørre ingredienser i en liten bolleI en liten bolle, bland sammen mel, natron, salt, ingefær, kanel og nellik.
- Bland resten av ingrediensene i en stor bolleI en større bolle, bland sammen olje, melasse, plantemelk, brunt sukker og vanilje. Bland godt sammen.
- Tilsett blandingen med det tørre i den store bollenTilsett melblandingen i den store bollen og bland til en deig.
- Form deigen om til små kulerTa en spiseskje-mengde med deig og rull den til en liten ball. Flat den ut litt og rull den i grovt sukker.
- Stek pepperkakene til de blir gylneLegg pepperkaken ut på stekebrettet, med litt avstand mellom hver, da de kan flyte litt ut under steking. Stek i 12-15 minutter, til sidene er gylne.
- Avkjøl på ristAvkjøl pepperkakene på stekebrettet litt, før du legger de over på en rist. Oppbevares i en lufttett boks.