Gå til hovedinnhold

Myk kjeks rullet i sukker, knyttet med et dekorativt rødt og hvitt snøre.
Myke pepperkaker med den herlige smaken av kanel, nellik og ingefær.

Myke pepperkaker

OPPSKRIFTEN LAGET AV Ragnhild Nordrum
Besøk nettside
Pepperkaker hører julen til, både myke og sprø! Her kommer oppskriften på veganske peppekaker slik mange foretrekker de; myke, seige og tykke! Pepperkakene blir som supergode cookies og kan gis bort som gave, eller tas med når du skal på besøk. Gi de gjerne sammen med andre små julekaker som pepperkakekuler og veganske kokosmakroner. Pepperkakene inneholder ikke egg eller melk. 1 porsjon gir ca. 24 pepperkaker.

Total tid: 45 min

Skriv ut facebook | pinterest
Antall porsjoner 1

INGREDIENSER 

  • 5 dl hvetemel
  • 1 ts natron
  • ¼ ts salt
  • ts tørket ingefær
  • ½ ts kanel
  • ½ ts nellik
  • dl nøytral olje
  • ½ dl melasse
  • ½ dl plantemelk
  • dl brunt sukker
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • Grovt sukker til å rulle papperkakene før steking

FREMGANGSMÅTE

  1. Sett på ovnen
    Varm ovnen til 175 ℃. Dekk et stekebrett med bakepapir.
  2. Bland tørre ingredienser i en liten bolle
    I en liten bolle, bland sammen mel, natron, salt, ingefær, kanel og nellik.
  3. Bland resten av ingrediensene i en stor bolle
    I en større bolle, bland sammen olje, melasse, plantemelk, brunt sukker og vanilje. Bland godt sammen.
  4. Tilsett blandingen med det tørre i den store bollen
    Tilsett melblandingen i den store bollen og bland til en deig.
  5. Form deigen om til små kuler
    Ta en spiseskje-mengde med deig og rull den til en liten ball. Flat den ut litt og rull den i grovt sukker.
  6. Stek pepperkakene til de blir gylne
    Legg pepperkaken ut på stekebrettet, med litt avstand mellom hver, da de kan flyte litt ut under steking. Stek i 12-15 minutter, til sidene er gylne.
  7. Avkjøl på rist
    Avkjøl pepperkakene på stekebrettet litt, før du legger de over på en rist. Oppbevares i en lufttett boks.