Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Forbered gresskaret
Start med å skjære gresskaret. Del det i to og skrap ut kjernene. Skjær kjøttet opp i passe store biter. Sett ovnen på 200 °C.
Ta frem en stor bakebolle
Legg bitene i bakebollen, hell over oljen, bruk fingrene til å fordele oljen, så alle bitene blir dekket.
Ta frem et stekebrett
Fordel gresskarbitene utover på et bakebrett dekket med bakepapir. Dryss over hasselnøttene og litt havsalt. Stekes ved 200 °C i ca 30-40 minutter, til bitene er møre. Avkjøl i 5 til 10 minutter.
Forbered grønnkål
Mens gresskaret avkjøles, kan du preparere grønnkålen. Skyll den godt, og skjær eller riv den opp i små biter. Legg de i en stor salatbolle, hell over appelsinsaft og et lite dryss havsalt. Bruk fingrene og masser kålen godt, ca. 3 minutter.
Ta ut granateplekjernene
Plukk ut kjernene fra granateplet. Du kan gjøre det ved å skjære toppen av først, for å deretter lage loddrette snitt på utsiden av skallet der den hvite skilleveggen ligger. Brekk granateplet forsiktig opp og snu det opp-ned over en bolle. Bruk en tresleiv for å banke frøene ut.
Server med ønsket tilbehør
Bland de inn granateplekjernene i grønnkålen sammen med gresskarbitene. Server med ønsket tilbehør, som f.eks. til julemiddag eller som en lun lunsjsalat.