Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
En klassiker som trekkes frem når høsten faller på er «jegergryten». Høsten er selsvagt tid for gryter og sopp, men dette er pasifistens «jegergryte», med sopp, bær og grønnsaker i sesong, mens dyrene får være igjen i skogen – en sankergryte! Smaken klassisk tradisjonsmat, helt plantebasert. Perfekt comfort food på kalde dager! Server med friskt tyttebærsyltetøy, ris – eller potetmos, du bestemmer!
Brun farsen
Smelt litt vegansk smør en stor kjele eller støpejernsgryte. Stek farsen til den brunes.
Tilsett løk og sopp
Ha i løken, hvitløkk og sopp. Hold god temperatur så det brunes godt og setter seg litt i pannen.
Start på grønnsakene
Vend først inn gulrøtter, poteter, kål, rosenkål og tyttebær. La det dampe fra seg til det mørner.
Tilsett einerbær og laurbærblad
Knus einerbærene, ha dem i gryten sammen med laurbærbladene.
Lag jevningen
Bland sammen maisenna og vann til en jevning.
Tilsett vesken
Tilsett grønnsaksfond, havrefløte, melk og havreyoghurt sammen med jevningen og rør rundt. Er det litt lite veske kan du tilsette litt ekstra plantemelk eller en skvett vann.
Tilsett sauser og krydder
Etter gryten har putret litt, ha i soyasaus, dijonsennep, timian, salt og pepper.
Ha i de siste ingrediensene
Rør inn ertene de siste 2-3 minuttene. Tilsett gjerne litt sukkerkulør om du ønsker en dypere farge på gryten, smak til med salt og pepper som siste touch.
Server
Server med ris eller potetmos og tyttebærsyltetøy.