Gå til hovedinnhold

Vegansk pesto

OPPSKRIFTEN LAGET AV Julie Kvamme

En ekte, allsidig hverdagsfavoritt som passer til alt fra pasta og salater, til sandwicher og tapas! Hjemmelaget vegansk pesto er like fyldig og smakfull som originalen. Her har du en oppskrift på frisk og god pesto uten parmesan: Full av smak fra basilikum, nøtter og god olivenolje, med miso og næringsgjær for dybde og umami. Sjekk også ut oppskriften vår på brokkolipesto, PS: Om du har dårlig tid, har vi en oversikt på hvor du kan kjøpe vegansk pesto i butikk!

Total tid: 15 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En krukke med grønn, vegansk pesto.
Vegansk pesto er enkelt og smakfullt – til både pasta, pizza, eller på toast! Foto: Shutterstock

FREMGANGSMÅTE

  1. Valgfritt: Rist pinjekjernene
    For en noe rikere smak kan du raskt riste pinjekjernene i en tørr stekepanne før du begynner på pestoen.

  2. Bland de første ingrediensene sammen i en morter
    Tilsett basilikum, pinjekjerner, miso og hvitløk i en morter, bank og bland sammen i morteren til det blir til en jevn masse.

  3. Tilsett olivenolje
    Spe på med olivenoljen litt og litt og bland sammen til en jevn pasta.

  4. Smak til med næringsgjær, salt og pepper
    Rør inn næringsgjær og smak til med salt og pepper. Skvis inn lit sitronsaft til smak.

Tips:

  • Pesto smaker ekstra godt blandet for hånd, men til nød kan du bruke en foodprocessor. Følg stegene likt, men ha i litt olivenolje fra starten, og spe gradvis på med olje. Blitz ingrediensene forsiktig så det ikke blir blandet for mye.