Gå til hovedinnhold

Hektisk uke? Disse 5 plantebaserte middagene er laget i en fei  

Trine Jensen-Burke

Oppdatert 15. september

Ukedager og hverdager er hektiske for de fleste av oss. Jobb, familie, trening, henting i barnehage, fritidsaktiviteter, det er ikke så rart at det er liten tid å tilbringe på kjøkkenet fra mandag til fredag.

Men mat må man ha, og aller helst skal den jo være både god og næringsrik også.

Da er det godt å vite at det finnes oppskrifter som ikke bare leverer når det gjelder smak og ernæring, men som også krever minimal innsats på kjøkkenet. Med andre ord – perfekt for travle hverdager.

Fra pasta til wok eller en burrito hvor restene kommer til å egne seg like godt i matpakken dagen derpå, her er fem plantebaserte middager som du kan slenge sammen på 1-2-3.

TIPS: Om du er på jakt etter flere fristende, veganske oppskrifter bør du sjekke ut oppskrifts-guiden til Veggisnytt her.

1 Vegansk ‘one pot’ pasta med linser

‘One pot’ pasta – altså en pastarett hvor alt lages i en kasserolle – passer perfekt på en travel hverdag når du vil lage noe kjapt, med minimal oppvask i etterkant. Du trenger kun å kutte grønnsaker, for deretter å hive alt oppi en gryte og la det godgjøre seg der i 20 minutter. I mens kan du lage vegansk «parmesan», så kalt «cashewparmesan» ved å blende cashewnøtter, næringsgjær og salt.

Tid: 25 minutter

Klikk her for full oppskrift

Vegansk one-pot pasta
Disse veganske middagene er enkle, smaksfulle og tar bare en halvtime å lage.

2 Tofuwok med brokkoli

I denne vegetariske wok-oppskriften bruker du tofu som du vender i maisstivelse for å få den gyllen og sprø. Deretter kombineres dette med friske grønnsaker og nudler. Lag gjerne egen hoisinsaus fra bunnen av, eller bruk en ferdigkjøpt fra den asiatiske hyllen på matbutikken.

Tid: 20 minutter

Klikk her for full oppskrift

Tofuwok med brokkoli og nudler
Elsker du asiatisk mat er denne noe for deg.

3 Radiatoripasta med cherrytomater

En enkel og smakfull pastarett med cherrytomater, hvitløk og basilikum i perfekt harmoni. Retten tar kort tid å lage, og passer utmerket til hverdags når du vil servere noe ekstra godt. Med litt focaccia ved siden av kommer alle til bli både mette og fornøyde.

Tid: 30 minutter

Klikk her for full oppskrift

Radiatoripasta med cherrytomater, hvitløk og basilikum
Pasta med tomatsaus er en klassiker, og denne kommer til å bli en ny favoritt.

4 Vegansk pad kra pao

Pad kra pao, eller «holy basil stir fry” er en thailandsk smaksbombe! Her er stjernen hellig basilikum, som du finner på asiatiske matvareforretninger under navnet “kra pao” eller “holy basil”. Fordelen med å bruke tørket soyaprotein-farse (også kalt “TVP”) i denne oppskriften er at den er nøytral på smak, og tar til seg alle de gode smakene fra sausene og de aromatiske ingrediensene.

Tid: 30 minutter

Klikk her for full oppskrift

Vegansk pad kra pao med tørket soyaprotein-farse.
Travle hverdager krever kjappe middager.

5 Burrito med bønner og tofurøre

Med bønner og tofu er denne burritoen fullpakket med plantebaserte proteiner. Tofuen tilberedes i stekepannen, med en smak og konsistens som minner om eggerøre – men bedre for både helsen din og planeten. Retten fungerer også utmerket til frokost – og kan også serveres i for eksempel en bakt potet.

Tid: 45 minutt

Klikk her for full oppskrift

Burrito med bønner og tofurøre
Proppfull av plantebaserte proteiner og ferdig på bare 45 minutter.

Les også