Gå til hovedinnhold

Lun potetsalat med kapers

OPPSKRIFTEN LAGET AV Eating For Tomorrow Besøk nettside

En klassisk, kremet potetsalat med en liten moderne vri. Denne salaten er helt plantebasert og erstatter tradisjonell majones med en hjemmelaget vegansk variant. Små kapers og friske, sprø mikrogrønnsaker gir ekstra smak og tekstur. Perfekt som et friskt innslag på sommerbordet eller til grillmaten. Oppskrift på potet- og kaperssalat har vi fått låne fra kokeboken Eating for Tomorrow, en forlengelse av dokumentaren Eating Our Way to Extinction

Total tid: 30 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En skål kremete, vegansk potetsalat med kapers.
En klassisk, lun potetsalat med biter av kapers, rødløk og vårløk! Foto: Eating for Tomorrow

FREMGANGSMÅTE

  1. Kok poteter
    Kok potetene i lettsaltet vann til de er møre. Sil av vannet og la dem avkjøle seg litt på kjøkkenbenken.

  2. Lag majones
    Blend soyamelk, eddik, sitronjuice og dijonsennep. Rør sakte inn olje i en tynn stråle og blend igjen. Smak til med salt og pepper.

  3. Tilsett rødløk og persille
    Bland finhakket rødløk, persille og vegansk majones i en bolle. Smak til med salt og pepper.

  4. Bland salaten
    Vend potetene forsiktig inn i majonesblandingen. Tilsett vårløk og kapers, og bland alt godt sammen.

  5. Topp potetsalaten med mikrogrønt og server
    Legg salaten i et serveringsfat og pynt med mikrogrønt eller spirer før servering. Nyt som en frisk siderett eller på et tapasbord.

TIPS!

  • Til den hjemmelagde majonesen kan du også erstatte soyamelken med vannet fra kikerter på boks (aquafaba).
    Majonesen holder seg fersk i kjøleskapet i ca. 1 måned.