Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
En klassisk, kremet potetsalat med en liten moderne vri. Denne salaten er helt plantebasert og erstatter tradisjonell majones med en hjemmelaget vegansk variant. Små kapers og friske, sprø mikrogrønnsaker gir ekstra smak og tekstur. Perfekt som et friskt innslag på sommerbordet eller til grillmaten. Oppskrift på potet- og kaperssalat har vi fått låne fra kokeboken Eating for Tomorrow, en forlengelse av dokumentaren Eating Our Way to Extinction
Kok poteter
Kok potetene i lettsaltet vann til de er møre. Sil av vannet og la dem avkjøle seg litt på kjøkkenbenken.
Lag majones
Blend soyamelk, eddik, sitronjuice og dijonsennep. Rør sakte inn olje i en tynn stråle og blend igjen. Smak til med salt og pepper.
Tilsett rødløk og persille
Bland finhakket rødløk, persille og vegansk majones i en bolle. Smak til med salt og pepper.
Bland salaten
Vend potetene forsiktig inn i majonesblandingen. Tilsett vårløk og kapers, og bland alt godt sammen.
Topp potetsalaten med mikrogrønt og server
Legg salaten i et serveringsfat og pynt med mikrogrønt eller spirer før servering. Nyt som en frisk siderett eller på et tapasbord.