Gå til hovedinnhold

Vegansk pad kra pao

OPPSKRIFTEN LAGET AV Julie Kvamme

Pad kra pao, eller «holy basil stir fry” er en thailandsk smaksbombe! Her er stjernen hellig basilikum, som du finner på asiatiske matvareforretninger under navnet “kra pao” eller “holy basil”. Fordelen med å bruke tørket soyaprotein-farse (også kalt “TVP”) i denne oppskriften er at den er nøytral på smak, og tar til seg alle de gode smakene fra sausene og de aromatiske ingrediensene. PS, interessert i å lage mer thaimat? Sjekk også ut oppskriften på panang curry!

Total tid: 30 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En hvit skål med ris og pad kra pao.
Pad kra pao, en av de mest populære rettene i Thailand – ja, til og med mer populær enn pad thai!

FREMGANGSMÅTE

  1. Sett risen til koking
    Kok ris etter anvisninger på pakken – retten tar omtrent like lang tid å lage som det tar for risen å bli ferdigkokt!

  2. Rehydrer soyaproteinen
    I en stor bolle, hell en god mengde kokende vann over den tørkede soyaproteinen så den blir fullstendig hydrert. La det stå i fem minutter til de blir omtrent doblet i størrelse. Hell av eventuelt overskudd med vann.

  3. Forbered de aromatiske ingrediensene
    Plukk bladene av den hellige basilikumen, skjær løk i terninger, hakk opp hvitløk og chili.

  4. Bland sammen ingrediensene til sausen
    I en liten bolle, bland sammen ingrediensene til sausen og sett den til side.

  5. Stek de aromatiske ingrediensene
    Varm litt olje i en panne. Stek hvitløk, løk og chili på middels varme til det blir gyllent.

  6. Ha i farsen og sausen
    Tilsett farsen og sausen, stek i et par minutter.

  7. Vend inn hellig basilikum
    På lav varme skal den hellige basilikum vendes inn til bladene «visner» lett og blir myke.

  8. Server med ris
    Dander ris i en skål og dekk over risen med pad kra pao!

Tips!

  • Ønsker du en mildere (eller sterkere) versjon, kan du justere dette med mengden chilier.
  • Denne retten kan fint lages med ferdig vegansk farse: For to porsjoner anbefaler vi at du bruker 250 gram farse.
  • Pass på å holde tungen bent i munnen og kjøpe grønn “holy basil”, (ikke rød eller thai-basilikum) ellers får du ikke den umiskjennelige smaken.