Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Thai nudelsalat er en perfekt rett for sene sommerkvelder når du vil slenge noe raskt sammen. Den asiatiske nudelsalaten med risnudler kombinerer sprø grønnsaker med en aromatisk dressing laget med blant annet tamari, risvinseddik, ingefær og galangal. Den tar kort tid å lage, er enkel å sette sammen, og byr på en spennende miks av både thailandske smaker og andre smaker fra det asiatiske kjøkken. Serveres som en lett middag, til lunsj eller tilbehør til grillmat. Varier gjerne nudelsalaten med andre nudeltyper, slik som glassnudler. Oppskriften på thai nudelsalat er fra kokeboken Eating for Tomorrow, en forlengelse av dokumentaren Eating Our Way to Extinction.
Lag dressingen
Kjør alle ingrediensene til dressingen i en blender eller foodprosessor til du får en jevn blanding. Smak til med salt og pepper.
Bland sammen salaten
Ha de kokte risnudlene, spirer, paprika, minimais, reddik og spinat i en stor serveringsbolle. Vend inn nok dressing til at salaten blir lett dekket, men ikke bruk alt på en gang. Resten av dressingen kan oppbevares i kjøleskapet i opptil én måned.
Servering
Dryss over de ristede cashewnøttene og pynt med friske blader av thaibasilikum før servering.