Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Miso, en fermentert soyabønnepasta, og sjøgress har blitt brukt i asiatisk matlaging i flere generasjoner. Og disse smakene finnes også i denne enkle nudelsuppe-oppskriften! Smaken av miso med konbu og wakame komplementerer hverandre perfekt, og danner en skikkelig god base for den ferske vårløken og den ristede shiitake- og østerssoppen. Oppskriften på den asiatiske nudelsuppen er fra kokeboken Eating for Tomorrow, - en forlengelse av dokumentaren Eating Our Way to Extinction. Dokumentaren utforsker hvordan den globale matindustrien påvirker miljøet og hvordan matvalgene våre kan bidra til å reversere klimaendringer og beskytte planeten.
Forbered nudlene
Sett på en kjele med vann for koking av risnudlene.
Lag suppen til nudlene
I en annen stor kjele, ha i buljongen og tilsett kombu, ingefær og hvitløk. Kok opp, senk varmen og la det småkoke. Rør inn miso, tamari og wakame til misoen er oppløst. Tilsett deretter soppen, sukkererter, gulrot og sjalottløk.
Kok nudlene
Ha risnudlene i den andre kjelen med kokende vann, og kok til de er møre.
Sett sammen nudelsuppen
Fordel kinakål, bønnespirer og chili i fire serveringsboller. Når nudlene er klare, fordel dem i bollene og hell den varme misosuppen over – la kombu ligge igjen i kjelen.
Server med litt topping
Topp suppen med vårløk, sesamfrø og ekstra chili om ønskelig. Press litt lime over før servering. Alternativt kan du pynte med tynne skiver reddik.