Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Banh mi er en vietnamesisk baguett med fyll i. Tradisjonelt fylt med saltet svinekjøtt, har denne oppskriften en vegansk vri med sprø østerssopp som smaker som bacon. Hemmeligheten til den røkte baconsmaken, er liquid smoke, en flytende konsentrert røykekstrakt som blandes i marinaden før du pensler den på soppen. Har du lyst til å fylle baguetten med kewpie mayo, finner du oppskrift på vegansk kewpie majones her. Nyt bahn mi til frokost eller som en digg lunsj, gjerne med litt fersk koriander på toppen. Oppskriften på banh mi med sopp-"bacon" er fra kokeboken Eating for Tomorrow, som er en forlengelse av dokumentaren Eating Our Way to Extinction. Dokumentaren utforsker hvordan den globale matindustrien påvirker miljøet og hvordan matvalViegene våre kan bidra til å reversere klimaendringer og beskytte planeten. Lyst til å utforske flere retter fra asia? Ta en titt på vår kategori med asiatisk mat.
Lag marinade til sopp-"bacon"
Bland lønnesirup, sukker, liquid smoke, røkt paprika og matolje i en blender.
Pensle soppen med marinade
Legg soppskivene på et bakepapirkledd stekebrett og pensle dem godt med marinaden.
Stek midt i ovnen
Stek den marinerte soppen på 200 °C i 20 minutter, og snu soppen omtrent hvert 5. minutt til den blir sprø og gyllen. Pass på at den ikke blir brent. Ta ut soppen og legg til side.
Forbered baguettene
Varm baguettene i noen minutter.
Sett sammen de vietnamesiske baguettene
Skjær baguettene nesten helt igjennom og smør dem med kewpie-majones. Fyll dem med strimlet pak choy, reddik, daikon og sopp-"bacon".