Gå til hovedinnhold

Vietnamesisk dipsaus

OPPSKRIFTEN LAGET AV Eating For Tomorrow Besøk nettside

Denne velbalanserte vietnamesiske dipsausen er det perfekte tilbehøret til mange asiatiske og vietnamesiske retter. Server sausen med vårruller, dumplings eller på toppen av en grønn papayasalat. En harmonisk blanding av søtt, salt, syrlig og umami. Oppskrift på vietnamesisk dipsaus er fra kokeboken Eating for Tomorrow - en forlengelse av dokumentaren Eating Our Way to Extinction. Dokumentaren utforsker hvordan den globale matindustrien påvirker miljøet og hvordan matvalgene våre kan bidra til å reversere klimaendringer og beskytte planeten.  Lyst til å lage andre hjemmelagde asiatiske sauser? Se oppskrift på hoisinsaus, thai dipsaus og sweet chili saus. 1 porsjon gir ca. 550 ml vietnamesisk dipsaus.

Total tid: 25 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En fargerik vietnamesisk dipsaus i en liten, gul skål.
Asiatiske småretter som dumplings og vårruller blir enda bedre i kombinasjon med denne vietnamesiske dipsausen.

FREMGANGSMÅTE

  1. Ta frem en kjele
    Kok opp vannet, tamari og risvineddiken sammen med resten av ingrediensene (unntatt garnityringrediensene) i 4-5 minutter.

  2. Avkjøl sausen
    Ta kjelen av varmen og la sausen avkjøles helt. Når den er avkjølt, sil sausen gjennom en fin sil for å fjerne de faste ingrediensene. Du vil nå ha en klar, smaksrik væske.

  3. Tilsett garnityren
    Bland de meget finhakkede grønnsakene for garnering i den silte sausen.

  4. Oppbevares kjølig
    Hell sausen på en ren, lufttett beholder og oppbevar den i kjøleskapet. Sausen kan oppbevares i kjøleskapet i opptil en måned.