Gå til hovedinnhold

Veggisnytt er nominert til Planteprisen 2025 - se de andre nominerte  

Julie Kvamme

Oppdatert 21. februar

Veggisnytt er blant de nominerte til Planteprisen 2025, en årlig pris som hedrer aktører som har gjort en betydelig innsats for å fremme plantebasert mat.

Veggisnytt er nominert i kategorien "Årets initiativ", som anerkjenner prosjekter og tiltak som har hatt en positiv innvirkning på plantebasert kosthold.

Vinnerne av Planteprisen 2025 blir offentliggjort under Future Foods-konferansen, som finner sted 5. mars 2025.

Veggisnytt nominert i kategorien "Årets initiativ"

– Det er veldig gledelig å bli nominert til årets initiativ. Veggisnytt skal være en inspirasjon for hele Vegetar-Norge, og det er flott å se at plattformen legges merke til allerede, sier Siri Martinsen, leder for NOAH - for dyrs rettigheter, som står bak Veggisnytt.

Prisen deles ut i ni kategorier, og totalt er 46 nominerte blitt vurdert av en jury ledet av Heidi Røneid.

Andre nominerte i samme kategori er Zymia AS, Coop Extra med sitt "Alltid 8"-initiativ, Grønn meny fra Grønn Framtid, Studentsamskipnaden SiO med 50 prosent plantebasert tilbud, og Narvesen med "Sunn og god mat på farten".

– Veggisnytt kommer selvsagt til å skrive om alle andre gode initiativer, inkludert våre mednominerte, legger Martinsen til.

Flere nye kategorier av året

– I år deler vi ut priser i alt fra Årets produkt til catering og hotellfrokost. Hvis man ønsker å spise mer plantebasert er et hett tips å se på listen over de nominerte i Årets produkt. Produktene her smaker fantastisk og du vil garantert finne nye favoritter, kommenterer Røneid i en pressemelding.

Noen av kategoriene avgjøres av en jury, mens kategoriene innenfor “Årets produkt” avgjøres via avstemming på nett.

Hvem som vinner prisen offentliggjøres 5. mars på Future Foods, en norsk bransjekonferanse for plantebasert mat.

Andre nominerte i Planteprisen 2025

I tillegg til Veggisnytt.no er disse de nominerte i de ulike kategoriene:

  • Årets produkt - pålegg: Hummus fra Sevan, brunost fra GoVegan, smørepålegg med fiskesmak fra Grønn Lykke, pesto fra Kolonihagen, grønnsakspostei fra Stabburet og gulost blokk fra COOP Vegetardag.
  • Årets produkt - middag: Tofu fra Helios, vegetarfarse fra Stabburet, Pizza Ristorante Al salame Vegano fra Dr. Oetker, Allemannsrätten grønnsaksboller fra IKEA, Thai gryte fra Grønne Folk og tempeh fra Grønn Lykke.
  • Årets produkt - søtt: Mørk Sjokohassel lakris fra Den lille nøttefabrikken, Royal Skogsbær fra Diplom-is, mørk sjokoladepose fra Minde, Toffee fra GoVegan, Godt & Blandet Juicy Giants fra Malaco og Dadler Sour Cola fra Dave & Jon´s.
  • Årets hotellfrokost: Amerikalinjen, Scandic Nidelven, Clarion Hotel The Hub og Scandic Lillestrøm.
  • Årets restaurant: Cultivate Foods i Oslo, Bellies i Stavanger, Bastard Burger i Oslo, K2 i Stavanger, Eat Happy Vegan i Oslo, Tilstede Mat og Mer i Kristiansand og Nordvegan i Oslo.
  • Årets kantine: ISS Facility Services, 4Service/BI, 4Service/Dugurd kantiner og Sodexo/Axess - Hoffsveien 1 i Oslo.
  • Årets dagligvare: Oda, Meny og Coop Extra.
  • Årets catering: Cultivate Food, Jordnært Oslo, Palett Food AS og Foodlab.

Byr på spennende foredrag med inspirerende gjester

I tillegg til å arrangere en prisutdeling, kan man på Future Foods-konferansen også se foredrag om trender innenfor plantebasert mat.

I år kommer blant annet Magnus Ruben, Brand specialist i selskapet Juicy Marbles, og generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening, Rune-Christoffer Dragsdahl. Dragsdahl var sentral i utformingen av Danmarks politiske satsing på plantebasert vekst, blant annet deres fond for plantebasert utvikling.

Konferansen ble arrangert for første gang i 2020 med hensikt å skape et samlingssted for aktører som jobber med og er engasjert i plantebasert mat.

Les også