Gå til hovedinnhold

Asparges- og squashsalat

OPPSKRIFTEN LAGET AV Eating For Tomorrow Besøk nettside

En frisk sommersalat med asparges og squash! Hvis du har muligheten til å handle ingrediensene lokalt, vil smaken bli enda bedre – spesielt asparges, som smaker aller best når den er nylig høstet. Oppskriften på asparges- og squashsalat har vi fått låne fra kokeboken Eating for Tomorrow, som er en forlengelse av dokumentaren Eating Our Way to Extinction. Dokumentaren utforsker hvordan den globale matindustrien påvirker miljøet og hvordan matvalgene våre kan bidra til å reversere klimaendringer og beskytte planeten.

Total tid: 30 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En hvit skål med asparges- og squash salat toppet med soltørkede tomater.
Squash, også kalt zucchini, er kjempegod grillet i en salat! Foto: Eating for Tomorrow

FREMGANGSMÅTE

  1. Forbered aspargesen i en kjele
    Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Ha i aspargesen og la den koke i 2–3 minutter, til den så vidt begynner å bli mør. Ta den deretter ut av vannet og legg den straks i en bolle med isvann for å stoppe kokeprosessen.

  2. Grill squashen i en panne
    Varm opp en grillpanne og pensle lett med olje. Legg squashskivene på pannen og grill dem i 1–2 minutter på hver side, til de får fine grillmerker. Ta dem av og la dem avkjøles.

  3. Lag dressingen
    Bland olivenolje, sitronsaft, Dijon-sennep, ingefær og timian i en liten bolle. Smak til med salt og pepper.

  4. Bland salaten
    Legg de grillede squashskivene og den blancherte aspargesen på et serveringsfat. Fordel de soltørkede tomatene og sitronskivene jevnt over.

  5. Topp squashsalaten med frø og server
    Drypp eller pensle dressingen over salaten, dryss på de ristede solsikkefrøene, og server med en gang.