Men selv om gresskar er blitt selve symbolet på Halloween og på denne skumle og morsomme feiringen med røtter fra Irland, så burde vi faktisk kjøpe med oss denne frukten hjem (ja, gresskar er faktisk en frukt) langt oftere enn bare i oktober. For gresskar er faktisk kjempesunt. Du kan for eksempel bruke gresskar i gnocchi, hummus, muffins, pannekaker, salat, risotto og til og med i lasagne.
Men det aller sunneste med hele gresskaret er kanskje frøene – du vet, de som du vanligvis skraper ut og kaster i søpla når du står opp til ermene i gresskar-innmat for å lage lykt til barna?

Gresskarfrø har blitt spist av mennesker i årtusener, og forskere har funnet tegn på at nettopp gresskarfrø var en daglig del av kosthold for urbefolkningen i Nord-Amerikan og i det som i dag er Mexico for allerede 7000 år siden.
Og det er ikke så rart at disse frøene var et viktig innslag i kostholdet for disse menneskene, for gresskarfrø nærmest for en supermat å regne når man snakker om næringsprofil. Disse små superheltene inneholder proteiner, fibet, magnesium, sink og jern. I tillegg er de en god kilde til alfa-linolensyre (som er viktig for hjertehelsen), samt antioksidanter.
Og skulle du trenge enda flere grunner til å begynne å innlemme disse frøene i ditt daglige kosthold, så har vi samlet disse her: