Sprø og velsmakende, potetgull passer jo nemlig akkurat like godt til Netflix og fredagskos hjemme i sofaen som det gjør til grillmaten, i en solstol på stranda, på picnic i parken, eller som nød-mat til utålmodige barn i baksetet på bilferie.
Men når det gjelder hvilket potetgull man liker best, ja, så er smaken som kjent som baken. Heldigvis har vi etter hvert nokså mange ulike smaker å velge og vrake mellom.
Salt er kanskje klassikeren, men det det nå finnes utallige varianter med stadig mer kreative smakskombinasjoner å få kjøpt, også her i Norge. Fra het chili til den britiske favoritten med salt og eddik, for ikke å snakke om den evig-populære paprikaen, potetgull-elskere kan virkelig boltre seg i smak og krydder nå.
Og man spiser plantebasert lider man heller ingen nød på potetgullfronten. For selv om mange produsenter fortsatt benytter seg av melk i form av melkepulver, ostepulver eller mysepulver i kyddderblandingene sine, så blir det også stadig enklere å finne potetgull og potetgullsmaker som er helt veganske.
Så om du skal handle inn potetgull til helgen og vil forsikre deg om at potetgullet du kjøper er helt plantebasert, da kan du helt trygt kjøpe med deg en pose (eller to!) av disse: