Gå til hovedinnhold

Valsoia presenterer nytt produkt: Vegansk tiramisù-gelato   

Julie Kvamme

Oppdatert 01. oktober

Den plantebaserte isdessert-katalogen til Valsoia får et nytt tilskudd: En tiramisú-gelato, som Valsoia  denne uken skal presenterer ved Anuga, Europas største bransjemesse for mat og drikke.

Valsoia sin veganske gelato med tiramisù er laget på cashewnøtter, og lanseres sammen med en salt karamell-gelato i kjeks.

Dette er etterfølgeren til de nye Valsoia med italienske smaker som har vekket stor interesse på det europeiske markedet, særlig i land som Nederland, hvor Valsoia har et sterkt fokus.

Valsoia er et av Italias største og eldste plantebaserte merkevare. Siden 90-tallet har selskapet laget plantemelk, før de begynte å lage gelato, og ekspanderte til å lage veganske ferdigretter. Deres sine er melkefrie, og flere er også allergenfri.

Valsoia fortalte til Vegconomist tidligere i år at veganske produkter må «ikke bare imøtekomme, men overgå forventningene til forbrukerne.»

– Vi har det største sortimentet på markedet, med høy kvalitet og smak som kan sammenlignes med meieri-basert iskrem ifølge forbrukertester, fortalte Valsoias Filippo Taveri til Vegconomist i samme intervju.

Hvilke Valsoia-produkter får man i Norge?

I Norge er det Jensen & Co som distribuerer Valsoia, og det norske is-sortimentet består av en vegansk pinneis, sandwich-is, vegansk vanilje-gelato. Ved siden av dette har Valsoia et herlig vegansk sjokoladepålegg med hasselnøtter, og sjokolade- og karamellpudding.

Tiramisú-gelatoen er en relansering, og har tidligere vært tilgjengelig – også i Norge – så tiden får vise om det dukker opp i norske frysedisker.

Les også