Gå til hovedinnhold

Tiril fra Veganske Fristelser deler sine beste oppskrifter på plantebasert påskegodt 

Trine Jensen-Burke

Oppdatert 09. april

Påsken er lite rundt hjørnet nå, og enten du skal slappe av på hytta eller være hjemme og sitte i solveggen på en kaffebar i byen, ja, så tror vi alle er enige om at man skal kose seg litt ekstra når det er ferie og høytid.

Det er klart det smaker godt med sjokolade og smågodt i påskeegget, og ikke minst påskemarsipan, og hvem liker vel ikke å ha med seg litt snop i tursekken eller å ha en fristende kake å sette på bordet til kaffen også?

Og ja – man kan kose seg med alt dette på et plantebasert kosthold.

Vi i Veggisnytt er så heldige at vi har fått lov til å dele noen av de fristende påskeoppskriftene fra Tiril Holseter, som er en av Norges mest kjente vegan-bloggere, og driver bloggen Veganske Fristelser. Tiril har vært opptatt av baking og matlaging så lenge hun kan huske, og har siden 2019 utviklet veganske oppskrifter og ‘veganisert’ matretter som man tradisjonelt ikke har kunnet spise som plantebasert.

Og når det gjelder påske, er bloggeren opptatt av at man skal kunne kose seg skikkelig, og ikke savne noe, på et plantebasert kosthold.

– Jeg elsker å veganisere påskeoppskrifter så man slipper å savne noe man vokste opp med og har som tradisjon når det kommer til mat. Påske for meg er hyttetur med Kvikk Lunsj i solveggen, som man lett kan lage vegansk selv og som smaker like godt som originalen. Og å telle ned og glede seg til påskeegget på påskeaften som inneholder hjemmelaget godteri som påskemarsipan og fylte sjokoladeegg, sier Tiril.

Bloggeren påpeker også at påsken, hvor man jo har ferie og ekstra god tid, gir en perfekt mulighet til å teste ut nye oppskrifter og samle familie og venner og la dem smake på alt det gode du lager.

– Tilby veganske godsaker til alle og det vil nok overbevise dem om at vegansk mat er digg, enkelt og gir masse matglede. Ingen sier nei takk til noe godt til kaffen. Min familie liker veldig godt søtsakene jeg tilbyr dem og maser nå om at jeg skal lage disse til dem, selv om de ikke er veganere selv. Tenker det er en fin måte å drive aktivisme på og inspirere andre til å prøve mer vegansk. For det jo få ting som er så overbevisende som god mat!

Les også