Gå til hovedinnhold

Veganske vafler

OPPSKRIFTEN LAGET AV Tiril Glasø Holseter Besøk nettside

Veganske vafler er enkelt å lage og kan nytes når som helst! Lag vaflene som en god helgefrokost med friske bær, eller som dessert med luftig soyakrem og syltetøy! Vaflene er uten egg eller melk, men har fremdeles den "klassiske" smaken av vafler som er elsket av både små og store. Oppskriften inneholder kikertlake som binder ingrediensene sammen. Kikertlake kan fryses ned og også brukes som eggerstatning til flere veganske desserter, så spar på den istedenfor å helle den ut i vasken! Oppskriften på veganske vafler har vi fått låne av Veganske Fristelser. 1 porsjon gir ca. 10 vafler.

Total tid: 30 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
Vaffelhjerter delt i fire med en klatt syltetøy og plantebasert rømme.
Vafler helt uten egg eller melk er en stor favoritt hos flere. Foto: Veganske Fristelser

FREMGANGSMÅTE

  1. Smelt smør i en liten kjele
    Ta frem en kjele og smelt smøret.

  2. Ha i alt det tørre i en bolle
    Ha hvetemel, sukker, bakepulver og kardemomme i en bolle.

  3. Hell i det våte i bollen
    Hell oppi plantemelk og kikertlake i mens du visper.

  4. Ha i det smelta smøret
    Ha i det smelta smøret og bland sammen til en fin røre.

  5. Stek vaflene i et vaffeljern
    Stek vaflene og legg de nystekte i et håndkle for å holde de varme og myke.

  6. Server med ønsket topping
    Server med vegansk rømme og syltetøy eller vegansk brunost.