Gå til hovedinnhold

Veganske lefseruller med hjemmelaget kremost og gulrotlaks

OPPSKRIFTEN LAGET AV Tiril Glasø Holseter Besøk nettside

Disse veganske lefserullene med hjemmelaget kremost og smakfull gulrotlaks er perfekt fingermat tilfestbordet. Server dem til 17.mai-frokost, julebord eller en digg tapasbuffet! Den myke kremosten med tofu balanserer de marinerte gulrotskivene med røkt smak perfekt. Sammen med ferske potetlomper (eller tortillalefser) og sprø hjertesalat har du en smakfull rett som garatnert forsvinner først fra fatet. 1 porsjon gir ca. 30 biter.

Total tid: 2 t
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
veganske lefseruller med gulrotlaks spiddet med det norske flagg.
Røkt, syrlig, kremet, sprø og myk - akkurat slik lefseruller skal være! Foto: Veganske Fristelser

FREMGANGSMÅTE

  1. Skru på ovnen
    Sett ovnen på 190 grader.

  2. Stek gulrøttene
    Ha uskrelte gulrøtter i en medium stor ildfast form og dekk dem med grovsalt. Pass på at det er salt både under og over gulrøttene. Sett i ovnen i 1,5 time.

  3. Lag tofu-kremost
    Press ut den væsken du greier fra tofuen. Smuldre den opp og ha den i blender eller foodprosessor sammen med sitronsaft, løkpulver, hvitløkspulver, salt og pepper. Blend til en myk kremost.

  4. Avkjøl gulrøttene
    Når gulrøttene er ferdig, ta dem ut av ovnen og la det avkjøle seg.

  5. Skjær gulrøttene i tynne skiver
    Ta gulrøttene ut av saltet og børst av dem. Ta av skallet ved hjelp av en kniv og skjær i tynne skiver. Legg dem i en liten form. Ha i soyasaus, liquid smoke og olivenolje. Bland sammen.

  6. Smør og rull
    Smør alle lefsene/lompene med kremost. Legg på hjertesalat nesten nederst på lefsene/lompene, la det være igjen litt lefsene til å starte rullingen. Fordel gulrotlaksen på lefsene, så det blir cirka likt på alle. Rull alle stramt sammen.

  7. Skjær rullen i biter
    Skjær hver lefse/lompe i biter på skrått. Skjær av endene for å gjøre det pent. Pynt de gjerne med norske flagg og server dem på et fint fat!

Tips!

  • For en annen variant kan du bruke ruccola og vegansk skinke!
  • Du kan også bruke tortillalefser istedenfor potetlomper.