Veganske kokosmakroner
Kokosmakroner hører julen til, og gode småkaker er dessuten en kjempefin gave å gi bort til venner og familie. Gulrøttene i kokosmakron-oppskriften gjør bare makronene ekstra saftige! Om du vil, kan du dyppe makronene i smeltet sjokolade etter de er ferdig stekt og avkjølt for en ekstra detalj på småkakene. Arrowroot, også kalt pilrot, er et pulver/mel som brukes som et fortykningsmiddel. Pulveret kan også brukes i sauser, supper og kremer. Oppskriften på disse veganske kokosmakronene er funnet i kokeboken til Candle Cafe og i bruker kopper som måleredskap. Bruk en kopp som er ca. 2.5 dl. En porsjon gir ca. 36 kokosmakroner.
Skriv ut facebook |
pinterestAntall porsjoner 1
INGREDIENSER
- 1¼ kopp fint speltmel eller hvetemel
- 1¾ kopp revet kokos
- 2 ts arrowroot
- 1 kopp gulrot finrevet
- ½ kopp mandler finhakkede
- ¾ kopp lønnesirup
- ⅓ kopp kokosolje smeltet
- 2 ss eggerstatningspulver utblandet
- 1 ts finrevet sitronskall
- ¼ kopp vann
- 100 g mørk sjokolade vegansk
FREMGANGSMÅTE
- Sett på ovnenVarm opp ovnen til 180 ℃.
- Finn fram en stor bolleI en stor bolle blander du mel, kokos og arrowrot.
- Finn fram en liten bolleBland gulrøtter, mandler, sirup, olje, eggerstatning, sitronskall og vann i en liten bolle.
- Bland det våte med det tørreBland de våte ingrediensene inn i melblandingen i den store bollen.
- Fordel kokosmakronene på et stekebrettBruk 2 spiseskjeer til å fordele makronene ut på stekebrett dekket med bakepapir.
- Stek til de får en fin gyllen fargeStek dem i ca. 30 min, til makronene er gyllen i fargen. La de avkjøle på en rist.
- Valgfritt: dypp makronene i sjokoladeSmelt sjokoladen over svak varme. Dypp de kalde makronene i sjokoladen, og la sjokoladen stivne før du legger de i en boks. Kokosmakronene holder seg i flere dager.