Gå til hovedinnhold

Vegansk sjokoladegranola søtet med dadler

OPPSKRIFTEN LAGET AV Marie Vogt

Sjokoladegranola til frokost lager du superenkelt hjemme! De fleste oppskrifter for granola inneholder honning eller andre flytende søtningsmidler. Her er det dadlene som gir granolaen en naturlig søtning, og som i tillegg inneholder fiber og litt mineraler. Sjokoladesausen i granolaoppskriften kan også brukes som topping på vafler og pannekaker. Tynn den ut for en mer flytende saus, gjerne med plantemelk (f.eks. mandel- eller havremelk) for en fyldigere konsistens. Oppbevares i lufttett glass.

Total tid: 40 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
sjokoladegranola i en skål med plantebasert melk. Toppet med bananskiver og bringebær
Denne hjemmelagde granolaen får sin naturlige søte smak fra dadler.

FREMGANGSMÅTE

  1. Forvarm ovnen
    Sett ovnen på 160 °C.

  2. Lag sjokoladesausen i en blender
    Ha dadler, kakaopulver, vann og salt i en blender og kjør til en jevn saus. Du kan også bruke stavmikser.

  3. Bland i resten av ingrediensene
    Ha sjokoladesausen over i en bolle og bland inn havregryn, solsikkefrø og mandler. Sausen skal være jevnt fordelt.

  4. Stek granolaen i ovnen
    Spre granolaen utover en langpanne tildekket bakepapir. Stek granolaen på 160 °C i ca. 30 minutter. Se til at den ikke brenner seg.

  5. Server med soya- eller havremelk
    Granolaen virker litt myk når den kommer ut av ovnen, men den vil bli sprø etter kort tid. Spis den med plantebasert melk, eller bruk den som topping på havreyoghurten din! Oppbevar granolen i et lufttett glass.

Tips!

  • Server med f.eks. havremelk, banan og friske bær. Og om du lar den stå litt blir havremelken til sjokomelk!
  • Sjokoladesausen kan også brukes som topping på pannekaker og vafler. Saltet kan eventuelt droppes. Tynn den ut for en mer flytende saus, gjerne med plantemelk (f.eks. mandel- eller havremelk) for en fyldigere konsistens.
  • Sjokoladesausen blir mer flytende og kremet om du bruker små, myke dadler.