Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Forvarm ovnen
Sett ovnen på 160 °C.
Lag sjokoladesausen i en blender
Ha dadler, kakaopulver, vann og salt i en blender og kjør til en jevn saus. Du kan også bruke stavmikser.
Bland i resten av ingrediensene
Ha sjokoladesausen over i en bolle og bland inn havregryn, solsikkefrø og mandler. Sausen skal være jevnt fordelt.
Stek granolaen i ovnen
Spre granolaen utover en langpanne tildekket bakepapir. Stek granolaen på 160 °C i ca. 30 minutter. Se til at den ikke brenner seg.
Server med soya- eller havremelk
Granolaen virker litt myk når den kommer ut av ovnen, men den vil bli sprø etter kort tid. Spis den med plantebasert melk, eller bruk den som topping på havreyoghurten din! Oppbevar granolen i et lufttett glass.