Gå til hovedinnhold

Vegansk pølse i brød

OPPSKRIFTEN LAGET AV Eating For Tomorrow Besøk nettside

"Hot dogs", bedre kjent som pølser her i Norge, er en ekte amerikansk klassiker! Her får du oppskriften på pølser med en plantebasert vri du kan servere med pølsebrød, stekt løk og dine favorittsauser. Bruk for eksempel en søt chilisaus på toppen for en en digg kontrast til den krydrede smaken av stekt løk. Perfekt til sommerens grillfestester! De veganske pølsene kan også brukes i mange andre retter, slik som i varme gryter, supper eller pasta. Oppskriften er nok til 4-6 persjoner og er fra kokeboken Eating for Tomorrow - en forlengelse av dokumentaren Eating Our Way to Extinction. Dokumentaren utforsker hvordan den globale matindustrien påvirker miljøet og hvordan matvalgene våre kan bidra til å reversere klimaendringer og beskytte planeten.

Total tid: 1 t 45 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En plantebasert pølse i brød toppet med stekt løk og gul sennep.
Topp de plantebaserte pølsene med dine favorittsauser og dressinger. Foto: Eating for Tomorrow

FREMGANGSMÅTE

  1. Forbered løken og hvitløken
    Varm litt olje i en stekepanne. Tilsett hvitløken og stek i 30 sekunder. Tilsett løken og stek i noen minutter til den begynner å bli gjennomsiktig. Ta pannen av varmen og sett til side.

  2. Ta frem en stor bolle
    I en bolle, bland sammen hveteglutenmelet og kikertmelet. Bland de andre ingrediensene i, bortsett fra grønnsaksbuljongen.

  3. Tilsett den stekte løken og buljongen
    Tilsett den stekte løken og hvitløken. Rør sakte inn grønnsaksbuljongen til du har en myk deig. Kna deigen i omtrent 5 minutter.

  4. Form pølsene
    Form deigen til pølser. Pakk hver pølse tett inn i plastfolie, og deretter i aluminiumsfolie.

  5. Damp pølsene
    Plasser pølsene (med litt mellomrom mellom dem) i en dampkoker eller et dørslag. Sett dampkokeren eller dørslaget over en stor kjele med kokende vann. Damp pølsene i omtrent 40–60 minutter.

  6. Server de plantebaserte pølsene med ønsket brød og topping
    Når pølsene er ferdige, kan de serveres med en gang. Varm pølsebrødene, Ha på stekt løk, sennep og ketchup. Tilsett søt chilisaus om ønskelig. Du kan også oppbevare pølsene i kjøleskapet i 5–7 dager og varme de opp før servering.