Gå til hovedinnhold

Varmende vintergryte

OPPSKRIFTEN LAGET AV Eating For Tomorrow Besøk nettside

Når vinden uler rundt hushjørnene og kulden biter i kinnene, finnes det få ting som kan slå en skål med rykende fersk vintergryte! Server denne kasserollen på kjølige kvelder og den første munnfullen vil varme deg helt ned til tærne! I tillegg til grønnsaker og sopp, bruker du også plantebaserte filtebiter, som er rik på protein og fiber. Serveres med ønsket tilbehør, som f.eks. kokte poteter, potetmos eller andre grønnsaker. Oppskrift på vintergryte har vi fått låne fra kokeboken Eating for Tomorrow, en forlengelse av dokumentaren Eating Our Way to Extinction.

Total tid: 1 t 15 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
Rykende varm, vegetarisk vintergryte i en jernkasserolle.
Server en rykende varm vintergryte når kulda setter inn! Foto: Eating for Tomorrow

FREMGANGSMÅTE

  1. Varm opp plantemelk
    Varm forsiktig opp plantemelken sammen med rosmarin og laurbærblad.

  2. Ta frem en separat kjele
    Smelt det veganske smøret i en separat kjele, tilsett polentaen og la den surre i noen minutter. Spe gradvis med den varme melken under omrøring til du får en kremet saus. Smak til med salt og pepper.

  3. Stek grønnsakene
    Ha purreløk, løk, sopp og veganske kyllingbiter i en ildfast gryte eller form. Drypp over litt olivenolje og krydre med salt og pepper. Stek i ovnen på 160 °C i 20–30 minutter, til purreløken er myk.

  4. Bland og stek ferdig
    Ta formen ut av ovnen og bland inn den kremete sausen. Stek videre på 180 °C i ca. 30 minutter.

  5. Server med ønsket tilbehør
    Server gryten rykende varm, gjerne sammen med potetmos og grønnsaker etter eget valg.