Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Denne oppskriften på sweet chili saus er klebrig, søt og syrlig, med en mild varme som kommer frem i smaken. Perfekt til retter fra det asiatiske kjøkken. Dypp vårruller eller andre friterte småretter i den søte chilisausen, eller sirkle sausen over wok og nudler for det lille ekstra. Oppskriften på sweet chili saus er fra kokeboken Eating for Tomorrow- en forlengelse av dokumentaren Eating Our Way to Extinction. Dokumentaren utforsker hvordan den globale matindustrien påvirker miljøet og hvordan matvalgene våre kan bidra til å reversere klimaendringer og beskytte planeten. 1 oppskrift gir ca. 750 ml sweet chili saus.
Ta frem en stor kjele
Varm opp litt olje i en stor kjele. Tilsett sjalottløken og stek i 30 sekunder. Ha deretter i ingefær og hvitløk og la det surre i ytterligere 30 sekunder.
Tilsett tomater og tomatpuré
Rør inn tomatpuré og la den steke i 30 sekunder før du tilsetter de hakkede tomatene. Bland godt.
Kok opp sausen
Tilsett brunt sukker, rødvinseddik, vann og chili. Kok opp, og senk deretter varmen slik at sausen småkoker.
La sausen tykne
La sausen småkoke i minst 90 minutter, til den har tyknet til en sirup. Rør av og til for å forhindre at den svir seg.
Smak til og blend
Juster smaken med salt og pepper. Bruk en stavmikser eller blender til å lage en jevn saus.
Oppbevaring
Hell sausen over på rene glass eller flasker. Oppbevar i kjøleskap – den holder seg i omtrent en måned.