Gå til hovedinnhold

Svart bønne- og chilisuppe

OPPSKRIFTEN LAGET AV Eating For Tomorrow Besøk nettside

Denne oppskriften på bønnesuppe er proppet med varme krydder, kraftige ingredienser og masse næring! En sikker vinner på middagsbordet, eller når du har lyst på en varm lunsj.  Suppen inneholder blant annet svarte bønner, chili og plommetomater, og er inspirert av smaker fra hele Mellom- og Sør-Amerika. En utrolig digg, plantebasert suppe som er enkel å lage. Om du ikke vil bruke ferdigkokte svarte bønner, kan du også bruke halve mengden tørkede bønner og koke dem selv. Toppes med fersk koriandertopping eller annet grønt. Lyst til å servere bønnesuppen med annet tilbehør? Da må du prøve oppskriften på maisbrød!

Total tid: 45 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En skål med rykende fersk, svart bønnesuppe med nyristet brød som tilbehør.
Denne bønnesuppen er enkel å lage og proppet med digge smaker fra Mellom- og Sør-Amerika. Foto: Eating for Tomorrow

FREMGANGSMÅTE

  1. Fres løk og krydder
    Surr hakket løk i en stor gryte til den blir blank. Tilsett ingefær, hvitløk og limeskall, og stek i 1 minutt. Ha i paprikapulver og malt koriander, og stek videre i 1 minutt til.

  2. Kok suppen
    Tilsett svarte bønner, hakkede tomater og grønnsakskraft. La det småkoke på lav varme i ca. 45 minutter. Rør av og til.

  3. Kjør suppen glatt
    Ta gryten av varmen og hell suppen i en blender. Kjør til du har en jevn konsistens. (Eller bruk stavmikser direkte i gryta.)

  4. Smak til og varm opp
    Hell suppen tilbake i gryta på lav varme. Tilsett kokosmelk, limesaft, og smak til med salt og pepper.

  5. Topp suppen med koriander og server
    Pynt med hakket koriander og eventuelt en ekstra skvett lime eller chiliflakes ved servering.