Gå til hovedinnhold

Maisbrød

OPPSKRIFTEN LAGET AV Ragnhild Nordrum Besøk nettside

Ekstra godt og mettende blir supper og gryter med et maisbrød ved siden av. Oppskriften på dette maisbrødet inneholder quinoa, som gir brødet en nøtteaktig smak, og herlig konsistens. Brødet passer kjempegodt til suppeoppskrifter du også finner her på Veggisnytt, slik som gulrot- og ingefærsuppe, linsesuppe med søtpotet og sort bønnesuppe. Hvis du vil ha et maisbrød uten hvetemel, kan du f.eks. bruke speltmel, som i denne oppskriften. En porsjon gir ca. 12-16 biter maisbrød.

Total tid: 45 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
Nybakt, gult maisbrød, skjært i firkanter i en svart jerngryte.
Maisbrød er kjempegodt som tilbehør til supper og gryter!

FREMGANGSMÅTE

  1. Lag linfrøblanding
    Bland de malte linfrøene med vann i en liten skål til en linfrøblanding. La det stå.

  2. Varm kokosolje
    Varm kokosoljen i en medium stor kjele.

  3. Tilsett quinoa i kjelen
    Tilsett quinoaen og rist dem i 5 - 7 minutter, mens du rører ofte. Pass på at det ikke brenner seg.

  4. Tilsett vann og kok opp
    Tilsett vann og kok opp. Legg på lokket og la det småkoke over lav varme i 8-10 minutter. Avkjøl.

  5. Forvarm ovnen
    Varm opp stekeovnen til 180 °C.

  6. Bland det tørre sammen
    Bland polenta (maismel), mel, bakepulver, salt og sukker i en stor bolle.

  7. Bland det våte i en annen bolle
    I en annen bolle, blander du soyamelk, lønnesirup, smeltet kokosolje og linfrøblandingen. Rør de våte ingrediensene inn i de tørre.

  8. Rør inn kokt quinoa
    Rør så inn den kokte quinoaen.

  9. Stek i ovnen
    Hell deigen over i en smurt liten langpanne eller ildfast form og stek i 30-35 minutter. Avkjøles i formen.

  10. Server maisbrødet som tilbehør
    Server maisbrødet som tilbehør til supper, gryter eller gratenger!