Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Ekstra godt og mettende blir supper og gryter med et maisbrød ved siden av. Oppskriften på dette maisbrødet inneholder quinoa, som gir brødet en nøtteaktig smak, og herlig konsistens. Brødet passer kjempegodt til suppeoppskrifter du også finner her på Veggisnytt, slik som gulrot- og ingefærsuppe, linsesuppe med søtpotet og sort bønnesuppe. Hvis du vil ha et maisbrød uten hvetemel, kan du f.eks. bruke speltmel, som i denne oppskriften. En porsjon gir ca. 12-16 biter maisbrød.
Lag linfrøblanding
Bland de malte linfrøene med vann i en liten skål til en linfrøblanding. La det stå.
Varm kokosolje
Varm kokosoljen i en medium stor kjele.
Tilsett quinoa i kjelen
Tilsett quinoaen og rist dem i 5 - 7 minutter, mens du rører ofte. Pass på at det ikke brenner seg.
Tilsett vann og kok opp
Tilsett vann og kok opp. Legg på lokket og la det småkoke over lav varme i 8-10 minutter. Avkjøl.
Forvarm ovnen
Varm opp stekeovnen til 180 °C.
Bland det tørre sammen
Bland polenta (maismel), mel, bakepulver, salt og sukker i en stor bolle.
Bland det våte i en annen bolle
I en annen bolle, blander du soyamelk, lønnesirup, smeltet kokosolje og linfrøblandingen. Rør de våte ingrediensene inn i de tørre.
Rør inn kokt quinoa
Rør så inn den kokte quinoaen.
Stek i ovnen
Hell deigen over i en smurt liten langpanne eller ildfast form og stek i 30-35 minutter. Avkjøles i formen.
Server maisbrødet som tilbehør
Server maisbrødet som tilbehør til supper, gryter eller gratenger!