Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
"Hot and sour soup" er en favoritt over hele Asia, og hver region har sin egen vri på sine oppskrifter. Japan har sin nudelbaserte suratanmen, mens Thailand har sin velkjente tom yum suppe. Denne suppen byr på en fantastisk balanse mellom de sterke, krydrete og syrlige smakene. Serveres med sprø wontons – digge, frityrstekte dumplings fylt med tempeh og grønnsaker. Perfekt som et mettende måltid når du vil ha noe varmende og godt. Oppskriften på den asiatiske suppen med sprø wontons er fra kokeboken Eating for Tomorrow - en forlengelse av dokumentaren Eating Our Way to Extinction.
Tilbered suppen
Varm sesamolje i en kjele. Tilsett hvitløk og ingefær, og stek i 30 sekunder. Ha i sjalottløk og stek videre i 30 sekunder. Tilsett bambusskudd, tofu, sopp, vårløk, chili, tamari, eddik, pepper og salt. Kok opp, senk varmen og la småkoke i 8–10 minutter. Tilsett gulrotstrimlene og kok i ytterligere 2 minutter.
La suppen tykne med litt maisstivelse
Bland maisstivelse med litt vann og rør den sakte inn i suppen til den tykner litt. Tilsett kinakål, smak til med salt og la koke i 1 minutt.
Tilbered av wonton-fyllet
Bland alle ingrediensene godt sammen i en bolle. I en liten separat bolle, bland maisstivelse med noen teskjeer vann.
Pakk fyllet inn i wonton-ark
Legg wonton-arkene flatt på en lett melet overflate. Plasser 1 ts fyll i midten av hvert ark. Pensle to kanter med maisstivelsesvannet, brett arket over til et rektangel og press kantene sammen for å forsegle, pass på at du presser ut luften. Hold de to nederste hjørnene mellom tommel og pekefinger, brett dem innover og overlapp dem, forsegl med maisstivelsesvannet.
Stek til de blir gylne
Frityrstek wontons til de blir gylne. La dem renne av på kjøkkenpapir.
Servering og oppbevaring
Server suppen i boller og topp med sprø wontons.