Gå til hovedinnhold

Stekt aubergine med tahinidressing

OPPSKRIFTEN LAGET AV Eating For Tomorrow Besøk nettside

Her får du en god salatoppskrift med stekt aubergine marinert i en lett tahinidressing. Tahini er mye brukt i mat fra Midtøsten. Det ligner peanøttsmør, men er laget av sesamfrø. Det er en nøkkelingrediens i hummus, så de fleste av oss har sannsynligvis spist det uten å være klar over det. Her får tahini skinne som en av hovedingrediensene, mens den myke og mildt marinerte auberginen tilfører en deilig tekstur. Oppskriften på stekt aubergine med tahini er fra kokeboken Eating for Tomorrow – en forlengelse av dokumentaren Eating Our Way to Extinction. Dokumentaren utforsker hvordan den globale matindustrien påvirker miljøet og hvordan matvalgene våre kan bidra til å reversere klimaendringer og beskytte planeten.

Total tid: 45 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
Grillede skiver av aubergine dandert på en tallerken med tahinidressing, granateplekjerner og fersk oregano
Steker du auberginen på en grillpanne får du den gode grillsmaken, selv når det regner ute. Foto: Eating for Tomorrow

FREMGANGSMÅTE

  1. Press ut væsken i auberginen
    Legg et lag kjøkkenpapir på et stort brett og dryss over litt salt. Plasser aubergineskivene i et enkelt lag oppå, dryss over litt mer salt, og la dem trekke i 10-15 minutter. Bruk nytt kjøkkenpapir til å absorbere væsken og fjern overflødig salt fra auberginen.

  2. Lag tahinisausen
    Kjør tahini, hvitløk, ingefær, olivenolje, eddik, halvparten av oreganobladene og litt salt og pepper i en blender til du får en jevn saus. Hell sausen over aubergineskivene og la dem marinere i 10 minutter.

  3. Stek auberginen på en grillpanne
    Varm opp en grillpanne og smør den lett med olje. Stek aubergineskivene i noen minutter på hver side til de får fine grillmerker og blir møre. Ta dem av varmen og la dem avkjøle seg litt.

  4. Server de stekte auberginene på et serveringsfat
    Dander aubergineskivene på et serveringsfat. Dryss over granateplefrøene og resten av oreganobladene.