Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Forbered cherrytomatene til fyllet
Kok opp en kjele med vann og gjør klar en bolle med isvann. Legg tomatene i det kokende vannet i 1 minutt, ta dem opp med hullsleiv og legg dem rett i isvannet. Når de er avkjølt, fjern skallet og legg tomatene til side.
Lag pastadeigen
Ha spinat, mel, salt og pepper i en foodprosessor og kjør til blandingen får en brødsmuleaktig konsistens. Ta ut og kna sammen til en deig. La hvile i 10 minutter. Kjevle deretter ut til et tynt ark, ca. 0,5 cm tykt. Stikk ut sirkler på 7–8 cm med en utstikker eller kakeform.
Fyll og forsegl ravioliene
Legg en liten klatt ricotta (ca. ¼ ts) midt på hver pastasirkel. Plasser en cherrytomat, en skive trøffel og et lite dryss salt og pepper oppå. Pensle kantene med litt vann og legg en ny pastasirkel på toppen. Press kantene godt sammen slik at det ikke er luftlommer og pastaplatene er helt tette. Legg ravioliene på et melet brett og dekk med plastfolie eller et fuktig klede så de ikke tørker ut.
Stek løk til tomatkraften
Ta frem en kjele. Fres løken til den blir blank. Tilsett hvitløken og la surre i 1 minutt. Ha i soppen og la den steke i ca. 10 minutter (ta ut noen skiver til garnityr når de har blitt stekt).
Tilsett plommetomatene i kjelen
Tilsett tomatene og la småkoke i ca. 30 minutter til de er kokt helt inn til en pulp. Tilsett grønnsakskraft og basilikum, og kok i 5 minutter til.
Kjør blandingen glatt
Kjør tomatblandingen glatt med stavmikser eller blender og sil gjennom en finmasket sil. Hell tilbake i kjelen, smak til med salt og pepper, og la den småputre forsiktig (den skal ikke koke).
Kok ravioliene
Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Slipp ravioliene forsiktig ned og la dem småkoke i et par minutter, til de flyter opp til overflaten. Ta dem ut med hullsleiv.
Sett sammen retten og server varmt
Øs en skje varm tomatkraft i hver tallerken. Legg på ravioli, topp med hakket sopp og små basilikumblader. Drypp over litt trøffelolje og server umiddelbart.