Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Forbered de store soppene
Fjern forsiktig stilkene på de store soppene og legg dem med hatten ned på et stekebrett. Drypp over litt olje og stek i ovn på 200 °C i ca. 5 minutter. La dem deretter avkjøle.
Lag fyllet
Ta frem en stekepanne. Fres sjalottløk til den blir myk. Tilsett purre og la det surre i ca. 5 minutter. Ha i hvitløk og vill sopp, og la det steke i ca. 4 minutter. Tilsett spinat og timian, og la det frese i ca. 30 sekunder til spinaten faller sammen. Bland inn hasselnøtter og Dijonsennep, og smak til med salt og pepper.
Monter soppen i lag
Fordel fyllet på fire av soppene og legg vegansk ricotta på toppen. På de fire andre soppene smører du et lag sopp-paté, og legger dem så oppå de fylte soppene slik at de ser ut som «sandwicher».
Pakk sandwichene inn i butterdeig
Dekk hver «soppsandwich» med et kvadrat butterdeig, og legg den så i midten av et nytt kvadrat, slik at du har god plass rundt kantene (ca. 5 cm). Brett deigen sammen og forsegl skjøtene med litt soyamelk. Snu pakkene opp-ned og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett.
Pensle og stek
Bland en klype gurkemeie med en skvett plantemelk og pensle butterdeigen. Dryss over valmuefrø. Stek på 180 °C i ca. 20 minutter, eller til butterdeigen er gyllen og sprø.
Server med ønsket tilbehør
Anrett Sopp-Wellington sammen med dine favorittrotgrønnsaker og en rik, plantebasert saus.