Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Denne fyldige suppen har en nydelig oransje farge takket være gulrøtter og gurkemeie. Den er ikke bare en fryd for øynene men også for smaksløkene. Smørbønnene gir gode proteiner og gjør suppen mettende. Perfekt til lunsj eller middag! Gulrot, gurkemeie- og smørbønnesuppen metter ca. 4-6 persjoner og oppskriften er fra kokeboken Eating for Tomorrow - en forlengelse av dokumentaren Eating Our Way to Extinction. Dokumentaren utforsker hvordan den globale matindustrien påvirker miljøet og hvordan matvalgene våre kan bidra til å reversere klimaendringer og beskytte planeten.
Stek grønnsakene
Forvarm ovnen til 180 °C. Vend rødløk og hele gulrøtter i litt olje og stek dem i ovnen i ca. 45 minutter, eller til de er møre.
Stek kryddere i en kjele
Varm litt olje i en kjele på middels varme og stek hvitløk og ingefær i 1 minutt. Tilsett gurkemeie, fennikelfrø, koriander og chiliflak, og la det surre i ytterligere 1–2 minutter.
Tilsett bønner og kok suppen
Ha i smørbønnene og mesteparten av vannet eller buljongen. Kok opp, tilsett deretter de ovnsbakte gulrøttene og rødløken. La det småkoke i et par minutter før du rører inn limesaft og kokosmelk.
Blend suppen
Ta kjelen av varmen og kjør suppen glatt med en stavmikser eller blender. Smak til med salt, pepper, mer limesaft og eventuelt litt ekstra vann for ønsket konsistens.
Forbered mandlene
Kok opp en liten kjele med vann og ha en bolle med isvann klar. Skru av varmen, ha mandelflakene i kjelen. De trenger bare å trekke i ca. 1 minutt for at de skal bli myke. Sil av vannet og legg mandlene i isvannet.
Server smørbønnesuppe med topping
Fordel suppen i skåler og dryss over mandelflak og hakket dill før servering.