Gå til hovedinnhold

Smørbønnesuppe med gulrot og gurkemeie

5 (1)
OPPSKRIFTEN LAGET AV Eating For Tomorrow Besøk nettside

Denne fyldige suppen har en nydelig oransje farge takket være gulrøtter og gurkemeie. Den er ikke bare en fryd for øynene men også for smaksløkene. Smørbønnene gir gode proteiner og gjør suppen mettende. Perfekt til lunsj eller middag! Gulrot, gurkemeie- og smørbønnesuppen metter ca. 4-6 persjoner og oppskriften er fra kokeboken Eating for Tomorrow - en forlengelse av dokumentaren Eating Our Way to Extinction. Dokumentaren utforsker hvordan den globale matindustrien påvirker miljøet og hvordan matvalgene våre kan bidra til å reversere klimaendringer og beskytte planeten.

Total tid: 1 t 15 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En dyp tallerken med knallgul smørbønnesuppe, toppet med mandelflak.
Denne suppen med smaker fra Midtøsten er perfekt for suppesesongen! Foto: Eating for Tomorrow

FREMGANGSMÅTE

  1. Stek grønnsakene
    Forvarm ovnen til 180 °C. Vend rødløk og hele gulrøtter i litt olje og stek dem i ovnen i ca. 45 minutter, eller til de er møre.

  2. Stek kryddere i en kjele
    Varm litt olje i en kjele på middels varme og stek hvitløk og ingefær i 1 minutt. Tilsett gurkemeie, fennikelfrø, koriander og chiliflak, og la det surre i ytterligere 1–2 minutter.

  3. Tilsett bønner og kok suppen
    Ha i smørbønnene og mesteparten av vannet eller buljongen. Kok opp, tilsett deretter de ovnsbakte gulrøttene og rødløken. La det småkoke i et par minutter før du rører inn limesaft og kokosmelk.

  4. Blend suppen
    Ta kjelen av varmen og kjør suppen glatt med en stavmikser eller blender. Smak til med salt, pepper, mer limesaft og eventuelt litt ekstra vann for ønsket konsistens.

  5. Forbered mandlene
    Kok opp en liten kjele med vann og ha en bolle med isvann klar. Skru av varmen, ha mandelflakene i kjelen. De trenger bare å trekke i ca. 1 minutt for at de skal bli myke. Sil av vannet og legg mandlene i isvannet.

  6. Server smørbønnesuppe med topping
    Fordel suppen i skåler og dryss over mandelflak og hakket dill før servering.