Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
En enkel og smakfull pastarett som virkelig lar klassiske italienske smaker skinne. Her kombineres cherrytomater, hvitløk og basilikum i perfekt harmoni på tallerkenen. Retten tar kort tid å lage, og passer utmerket til hverdags når du vil servere noe ekstra godt. Med litt focaccia ved siden av og noe godt i glasset, kan du drømme deg til Italias solfylte balkonger med steinhus og bølgende daler som bakteppe. Radiatori-formen er perfekt for tykkere sauser, men fusilli, rigatoni eller conchiglie er også gode pastaalternativer. Oppskrift på radiatoripasta med cherrytomater har vi fått låne fra kokeboken Eating for Tomorrow, en forlengelse av dokumentaren Eating Our Way to Extinction.
Lag tomatsausen
Varm opp olivenolje i en kjele og fres løken til den blir myk og blank. Tilsett hvitløk og stek i ca. 1 minutt. Rør inn balsamicoeddik og brunt sukker, og la det småkoke i 1-2 minutter.
Tilsett mer væske og la småkoke
Tilsett hakkede tomater og vann. La sausen småkoke i ca. 20 minutter. Rør inn basilikumblader og bruk en stavmikser til å kjøre sausen lett – la det gjerne være litt tekstur igjen. Smak til med salt og pepper.
Stek cherrytomatene
Varm litt olje i en stekepanne og fres cherrytomatene raskt i 1-2 minutter, akkurat nok til at de blir varme, men ikke mister formen. Sett til side.
Kok pastaen
Kok pastaen i en stor kjele med lettsaltet vann til den er al dente. Sil av vannet og vend pastaen inn i sausen.
Topp pastaretten og server
Topp med cherrytomater, ferske basilikumblader, revet vegansk parmesan og litt grovkvernet sort pepper. Server straks, gjerne med godt italiensk brød ved siden av.