Gå til hovedinnhold

Radiatoripasta med cherrytomater

OPPSKRIFTEN LAGET AV Eating For Tomorrow Besøk nettside

En enkel og smakfull pastarett som virkelig lar klassiske italienske smaker skinne. Her kombineres cherrytomater, hvitløk og basilikum i perfekt harmoni på tallerkenen. Retten tar kort tid å lage, og passer utmerket til hverdags når du vil servere noe ekstra godt. Med litt focaccia ved siden av og noe godt i glasset, kan du drømme deg til Italias solfylte balkonger med steinhus og bølgende daler som bakteppe. Radiatori-formen er perfekt for tykkere sauser, men fusilli, rigatoni eller conchiglie er også gode pastaalternativer. Oppskrift på radiatoripasta med cherrytomater har vi fått låne fra kokeboken Eating for Tomorrow, en forlengelse av dokumentaren Eating Our Way to Extinction.

Total tid: 30 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
en skål radiatoripasta med rød tomatsaus og cherrytomater.
Den rilleformede radiatoripastaen fungerer utmerket til tykkere sauser. Foto: Eating for Tomorrow

FREMGANGSMÅTE

  1. Lag tomatsausen
    Varm opp olivenolje i en kjele og fres løken til den blir myk og blank. Tilsett hvitløk og stek i ca. 1 minutt. Rør inn balsamicoeddik og brunt sukker, og la det småkoke i 1-2 minutter.

  2. Tilsett mer væske og la småkoke
    Tilsett hakkede tomater og vann. La sausen småkoke i ca. 20 minutter. Rør inn basilikumblader og bruk en stavmikser til å kjøre sausen lett – la det gjerne være litt tekstur igjen. Smak til med salt og pepper.

  3. Stek cherrytomatene
    Varm litt olje i en stekepanne og fres cherrytomatene raskt i 1-2 minutter, akkurat nok til at de blir varme, men ikke mister formen. Sett til side.

  4. Kok pastaen
    Kok pastaen i en stor kjele med lettsaltet vann til den er al dente. Sil av vannet og vend pastaen inn i sausen.

  5. Topp pastaretten og server
    Topp med cherrytomater, ferske basilikumblader, revet vegansk parmesan og litt grovkvernet sort pepper. Server straks, gjerne med godt italiensk brød ved siden av.