Gå til hovedinnhold

En skål peppernøtter med karakteristisk gaffelmerke.
Sprø peppernøtter uten egg og meieriprodukter. Foto: Mari Hult

Peppernøtter

OPPSKRIFTEN LAGET AV Mari Hult
Besøk nettside
Lag oppskriften på veganske peppernøtter for gode biter av julestemning! Peppernøtter er en lettvint juleklassiker med et hint av nellik, ingefær, kanel og pepper. Gi de sprø, krydrede småkakene i lufttette glass under treet, eller server dem som en liten søt bit ved siden av kaffen. Én oppskrift gir ca. 50 peppernøtter, litt avhengig av hvor store kuler du triller. Perfekt til å fylle opp en liten boks til jul! Du kan også lage peppernøtter fra rester av pepperkakedeig.

Total tid: 1 hr 15 min

Skriv ut facebook | pinterest
Antall porsjoner 1

INGREDIENSER 

  • 0.5 dl lys sirup
  • 1 dl sukker
  • 75 g vegansk margarin
  • 0.5 dl soyafløte
  • 3 dl hvetemel
  • 0.5 ts nellik
  • 0.5 ts ingefær
  • 0.5 ts pepper
  • 1 ts kanel
  • 1 ts bakepulver

FREMGANGSMÅTE

  1. Ta fram en kjele
    Bland sirup, sukker og margarin i en kjele. Varm opp til sukkeret er smeltet. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen.
  2. Rør inn soyafløten
    Rør inn fløten, ha så i hvetemel, nellik, ingefær, pepper, kanel og bakepulver. Bland godt til en deig.
  3. La deigen hvile
    Dekk deigen til og la den stå kjølig i minst en halvtime.
  4. Sett på ovnen
    Forvarm ovnen til 180 ℃, og kle noen stekebrett med bakepapir.
  5. Trill deigen til kuler
    Trill deigen til kuler og fordel utover brettene. De utvides en del under steking så ha litt avstand. Press de litt forsiktig ned med en gaffel.
  6. Stek peppernøttene
    Stek peppernøttene brune i cirka 12 minutter. Steketiden avhenger av hvor store du lager peppernøttene, så prøv deg gjerne frem med noen få nøtter i første omgang.
  7. Avkjøl og nyt
    Avkjøl de veganske peppernøttene på bakerist. Kakene stivner en god del etter at de er avkjølt. Oppbevares i tett kakeboks.

Tips!

Peppernøttene kan også pyntes med litt melisglasur der du blander melis med litt vann.