Peppernøtter
Lag oppskriften på veganske peppernøtter for gode biter av julestemning! Peppernøtter er en lettvint juleklassiker med et hint av nellik, ingefær, kanel og pepper. Gi de sprø, krydrede småkakene i lufttette glass under treet, eller server dem som en liten søt bit ved siden av kaffen. Én oppskrift gir ca. 50 peppernøtter, litt avhengig av hvor store kuler du triller. Perfekt til å fylle opp en liten boks til jul! Du kan også lage peppernøtter fra rester av pepperkakedeig.
Skriv ut facebook |
pinterestAntall porsjoner 1
INGREDIENSER
- 0.5 dl lys sirup
- 1 dl sukker
- 75 g vegansk margarin
- 0.5 dl soyafløte
- 3 dl hvetemel
- 0.5 ts nellik
- 0.5 ts ingefær
- 0.5 ts pepper
- 1 ts kanel
- 1 ts bakepulver
FREMGANGSMÅTE
- Ta fram en kjeleBland sirup, sukker og margarin i en kjele. Varm opp til sukkeret er smeltet. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen.
- Rør inn soyafløtenRør inn fløten, ha så i hvetemel, nellik, ingefær, pepper, kanel og bakepulver. Bland godt til en deig.
- La deigen hvileDekk deigen til og la den stå kjølig i minst en halvtime.
- Sett på ovnenForvarm ovnen til 180 ℃, og kle noen stekebrett med bakepapir.
- Trill deigen til kulerTrill deigen til kuler og fordel utover brettene. De utvides en del under steking så ha litt avstand. Press de litt forsiktig ned med en gaffel.
- Stek peppernøtteneStek peppernøttene brune i cirka 12 minutter. Steketiden avhenger av hvor store du lager peppernøttene, så prøv deg gjerne frem med noen få nøtter i første omgang.
- Avkjøl og nytAvkjøl de veganske peppernøttene på bakerist. Kakene stivner en god del etter at de er avkjølt. Oppbevares i tett kakeboks.