Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Blansjér blomkålbukettene
Ha blomkålbukettene i kokende vann i 1–2 minutter, og avkjøl dem raskt i kaldt vann. Sett til side.
Stek grønnsaker til blomkålsausen
Stek sjalottløk i litt olje på middels varme til de er myke. Tilsett hvitløk og stek i ett minutt. Ha i de hakkede blomkålstilkene og stek videre et minutt til.
Hell over grønnsaksbuljong
Hell over buljongen og la det småkoke i ca. 15 minutter. Tilsett plantekrem, kjør blandingen glatt i en foodprosessor og sil sausen. Smak til med salt og pepper.
Panér blomkålbukettene
Finn fram tre skåler: Én med kikertmel, én med plantemelk og én med pankobrødsmuler. Vend bukettene først i kikertmel, deretter i plantemelken, og til slutt i panko.
Stek blomkålbukettene
Stek dem gyllenbrune i litt olje i en stekepanne. Etterstek i ovnen på 180 °C i ca. 10 minutter.
Bak tomatene
Legg tomatene med stilk i en egen form. Ringle over litt olivenolje og balsamicoeddik, og bak dem i ovnen samtidig som blomkålen – ca. 8–10 minutter.
Servering
Fordel blomkålsausen på tallerkener, legg på de panerte blomkålbukettene og topp med de ovnsbakte cherrytomatene. Server straks.