Gå til hovedinnhold

Panert blomkål med ovnsbakte cherrytomater

OPPSKRIFTEN LAGET AV Nordvegan Besøk nettside

Blomkål har sjelden smakt bedre enn i denne uimotståelige retten med sprø pankopanering fra Nordvegan. De sprø blomkålbitene serveres med sødmefulle, ovnsbakte cherrytomater og en kremet saus du lager med blomkålstilken. En fantastisk rett som imponerer både som forrett, tilbehør eller som snacks til dipp.

Total tid: 45 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En ru tallerken panerte blomkål med blomkålsaus og ovnsbakte cherrytomater.
Imponer gjestene med crispy, panert blomkål. Foto: Nordvegan - Homely with Love Cookbook

FREMGANGSMÅTE

  1. Blansjér blomkålbukettene
    Ha blomkålbukettene i kokende vann i 1–2 minutter, og avkjøl dem raskt i kaldt vann. Sett til side.

  2. Stek grønnsaker til blomkålsausen
    Stek sjalottløk i litt olje på middels varme til de er myke. Tilsett hvitløk og stek i ett minutt. Ha i de hakkede blomkålstilkene og stek videre et minutt til.

  3. Hell over grønnsaksbuljong
    Hell over buljongen og la det småkoke i ca. 15 minutter. Tilsett plantekrem, kjør blandingen glatt i en foodprosessor og sil sausen. Smak til med salt og pepper.

  4. Panér blomkålbukettene
    Finn fram tre skåler: Én med kikertmel, én med plantemelk og én med pankobrødsmuler. Vend bukettene først i kikertmel, deretter i plantemelken, og til slutt i panko.

  5. Stek blomkålbukettene
    Stek dem gyllenbrune i litt olje i en stekepanne. Etterstek i ovnen på 180 °C i ca. 10 minutter.

  6. Bak tomatene
    Legg tomatene med stilk i en egen form. Ringle over litt olivenolje og balsamicoeddik, og bak dem i ovnen samtidig som blomkålen – ca. 8–10 minutter.

  7. Servering
    Fordel blomkålsausen på tallerkener, legg på de panerte blomkålbukettene og topp med de ovnsbakte cherrytomatene. Server straks.