Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
En skikkelig smaksbombe av en pai som er inspirert av reiser til Middelhavet. Kraftige smaker fra oliven, kapers, hvitløk og sjalottløk smelter sammen til en uimotståelig forrett. Med sprø butterdeig har du en perfekt kontrast til den salte, grove tapenaden. Som prikken over i’en legger du til søte tomater og frisk asparges som gjør olivenpaien ekstra fargesterk. Du kan også bare lage oppskriften på oliventapenade og servere den som dipp eller pålegg på ristet brød eller kjeks. Oppskriften på pai med oliventapenade har vi fått låne fra kokeboken Eating for Tomorrow, en forlengelse av dokumentaren Eating Our Way to Extinction.
Lag tapenaden
Ha alle ingrediensene til tapenaden i en blender eller foodprosessor, og kjør til en grov blanding (den skal ikke være helt glatt). Smak til med svart pepper.
Forbered butterdeigen
Kutt butterdeigsplaten i rektangler på ca. 12 × 8 cm. Skjær forsiktig et snitt ca. 2 cm innenfor kantene, uten å skjære helt igjennom. Prikk lett med en gaffel i midtfeltet, også uten å gå helt igjennom. Pensle kantene med plantemelk og forstek i 5–6 minutter. Ta dem ut igjen.
Fyll og stek paiene
Fordel tapenaden i midtfeltet av butterdeigen. Legg tomatskivene på toppen. Stek i ovnen ved 180°C i 10–15 minutter, til deigen er gyllen og sprø.
Forbered aspargesen
I mellomtiden, kok opp en kjele med lettsaltet vann. Ha i aspargesen og kok i 4–5 minutter. Ta de ut og legg til side.
Topp med asparges og server
Ta paiene ut av ovnen og legg aspargesen på toppen. Dryss eventuelt over mikrogrønt og ha på en liten skvett olivenolje før servering.