Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Sett på ovnen
Forvarm stekeovnen til 200 °C.
Skjær grønnsakene
Kutt hver squash i to på langs og bruk en skje til å grave ut innmaten. Legg båtene til side, ta vare på innmaten og kutt den i mindre biter. Kutt så paprika og løk i små biter.
Tilbered soyagranulat i en stekepanne
Varm en stekepanne på middels varme med litt olje. Ha i den hakkede squash-innmaten, paprika og løk. Stek til løken blir blank. Ha så i hakkede tomater, soyagranulat, oregano, spisskummen og hvitløkpulver. Bland godt og varm et par minutter eller til soyagranulatet blir mykt.
Fyll squashbåtene og stek
Legg squashbåtene i en ildfast form. Fyll hver halve squash med fyllet og bak i ovnen i omtrent 20 minutter. Du kan gjerne sette på grillmodus de siste 5 minuttene, men da må du følge godt med!
Lag ostesausen i en liten kjele
Mens squash bakes i ovnen kan du starte på ostesausen. Varm en liten kjele på middels varme og smelt smøret.
Rør kontinuerlig
Visp så inn maisenna, næringsgjær, buljong, røkt paprika og sennepspulver. Spe raskt på med soyamelken mens du visper godt. Tilsett nøytral olje og eplecidereddik og rør rundt. Gi sausen et forsiktig oppkok og rør konstant mens sausen tykner. Smak ostesausen til med salt og pepper.
Server squashbåtene med ostesausen
Når squashbåtene er ferdig bakt kan du helle over ønsket mengde ostesaus. Server gjerne også med en frisk salat ved siden av om du har.