Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Press tofuen
Press tofuen for å fjerne overflødig vann og sett den til side.
Stek paprika og chili til harissamarinaden
Forvarm ovnen til 200 °C. Legg paprikaene på en bakeplate og stek i 20 minutter. Tilsett chili og stek i ytterligere 8 minutter. Ta dem ut av ovnen og fjern skinnet fra paprikaene.
Lag harissamarinaden
Tørrstek korianderfrø, spisskummenfrø og karvefrø i en varm panne i noen minutter til de dufter aromatisk. Ha dem i en blender sammen med appelsinsaft og zesten (det ytterste skallet med farge, finrevet), de ovnsbakte paprikaene, harissapaste og tomatpuré. Kjør til en jevn saus.
Mariner tofuen
Legg tofuskivene i harissamarinaden og la dem trekke til seg smakene mens den ligger i kjøleskapet i noen timer.
Stek tofuen
Forvarm ovnen til 200 °C. Ta tofuen ut av marinaden og dypp én av de store sidene i mandelmel. Legg tofuskivene på en bakeplate og stek i 15 minutter.
Stek rødløk og hvitløk til couscousen
Varm en skvett olivenolje i en panne og tilsett rødløk og finhakket hvitløk. Stek i 1 minutt til løken begynner å mykne.
Tilsett krydder og bønner
Rør inn malt spisskummen og stek i 30 sekunder før du tilsetter kidneybønner, sitronsaft, sitronzest (det ytterste skallet finrevet), kokt couscous og hakket mynte. Bland godt, ta av varmen og legg til siden.
Lag tahinisausen til mangolden
Bland sammen tahini, sitronsaft og soyafløte til en jevn saus og sett til side.
Stek mangold i en stor panne eller wok
Varm litt olje i en wok eller stor panne. Tilsett den hakkede hvitløken og rødløk og stek i 30 sekunder. Ha i grovhakket mangold (spar 4 blader til senere) og stek i 2 minutter under omrøring.
Tilsett krydder og saus
Ha i sesamfrøene og stek i 30 sekunder til. Tilsett deretter hvitvin, rosa pepper, salt og en skvett av tahini-soyasausen. Rør godt sammen.
Ovnsbak cherrytomatene
Forvarm ovnen til 180 °C. Legg cherrytomatene i en ildfast form sammen med skivet hvitløk, balsamicoeddik, litt olje, salt og pepper. Stek i 8–10 minutter.
Damp mangoldblader og lag små pakker
Damp de fire sparte mangoldbladene i 3–4 minutter til de blir myke. Legg dem flatt og fyll dem med litt av tahini-mangoldblandingen og noen ovnsbakte tomater. Rull sammen til små pakker.
Server retten på fine tallerkener
Fordel couscousen på tallerkener. Legg den ovnsbakte tofuen på toppen og plasser en mangoldpakke over. Drypp litt saus rundt tallerkenen og server.