Gå til hovedinnhold

Ovnsbakt aubergine med rødbethummus

OPPSKRIFTEN LAGET AV Eating For Tomorrow Besøk nettside

Ovnsbakt aubergine med rødbethummus er den perfekte måten å starte et middagsselskap med smaker fra Midtøsten. Den ovnsbakte auberginen er myk og absorberer smakene godt fra tahinisausen som pensles på under steking. Rødbethummus er en spennende vri på alles favorittdipp som også bringer en vakker lillafarge til bordet. Toppes med sprø kikerter og møre rødbetterninger. Server gjerne med nybakt brød! For å få ut væsken fra auberginen før steking, saltes den i ca. 1-2 timer på forhånd, som ikke er inkludert i totaltiden. Du kan bruke ferdigkokte kikerter på boks, eller tørre kikerter (150 g for 1 oppskrift). Husk at du må bløtlegge kikertene dagen før og koke dem dersom du går for tørre kikerter. Oppskriften på ovsnbakt aubergine og rødbethummus er fra kokeboken Eating for Tomorrow - en forlengelse av dokumentaren Eating Our Way to Extinction. Vil du sette sammen en 3-retters middag? Server ovnsbakt harissa-tofu med mangold og couscous til hovedrett og avslutt med Faloodeh - risnudler med rose- og granateplesorbet til dessert!

Total tid: 1 t 40 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En blå tallerken med bakte auberginer i skiver, servert med en liten skål rosalilla rødbethummus.
Ovnsbakt aubergine i skiver med rødbethummus er en vakker, smaksrik og imponerende forrett til middagsgjestene! Foto: Eating for Tomorrow

FREMGANGSMÅTE

  1. Fjern væske fra auberginen
    Bruk en skreller til å fjerne noen striper av skallet langs auberginen.
    Kutt i 2 cm tykke skiver. Legg på kjøkkenpapir, dryss salt på begge sider og la stå i 1-2 timer.

  2. Lag tahinisaus og sett til side
    Bland tahini, limesaft, knust hvitløk og litt pepper. Sett til side.

  3. Stek auberginen litt før du pensler på tahinisausen
    Tørk av overflødig salt på auberginen med kjøkkenpapir og legg skivene på en stekeplate med bakepapir. Drypp over olje og krydder. Stek på 180 °C i 20 minutter. Pensle med tahiniblandingen og stek i ytterligere 10 minutter.

  4. Tilbered kikerter og rødbeter til rødbethummus
    Kok kikertene dersom du bruker tørre kikerter som har blitt bløtlagt dagen før. Ta vare på noen som skal ristes til topping senere. Kutt én rødbete i små terninger (1-1.5 cm), sett til side til topping senere. Del resten i halve eller kvarter om de er store. Legg i stekeform med olje, hvitløk, salt og pepper. Dekk med folie og stek på 180 °C i ca. 40 minutter. Avkjøl og fjern skallet.

  5. Lag rødbethummus i en foodprosessor
    Kjør rødbeter, kikerter, hvitløk og resten av hummusingrediensene i foodprosessor.

  6. Preparer toppingen
    Stek terningene av rødbeter og kikerterene du la til side i 30 minutter. Rødbetene skal være møre og kikertene sprø.

  7. Server den bakte auberginen med rødbethummus
    Legg auberginen på tallerken og ha hummus i en skål ved siden av. Topp med rødbetterninger, sprø kikerter, persille og mynteblader. Server med ønsket brød.