Gå til hovedinnhold

Ovnsbakt asparges med timian, sitron og hvitløk

OPPSKRIFTEN LAGET AV Ragnhild Nordrum Besøk nettside

Ovnsbakt asparges er kjempegodt som tilbehør til grillmat, lasagner, supper, på toppen av middagspaier og pizzaer! I denne oppskriften tilbereder du asparges i stekeovn, men du kan også pakke de inn i folie og steke de på grillen. Asparges har en nøtteaktig, mild smak og her tilbereder du dem med litt hvitløk, timian og sitronsaft for en frisk og syrlig smak.

Total tid: 25 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
Et metallbrett med ovnsbakt asparges, pyntet med halve sitronbåter.
Å ha asparges i ovnen er en enkel måte å tilberede grønnsaken på.

FREMGANGSMÅTE

  1. Forvarm ovnen
    Sett stekeovnen på 200 °C.

  2. Preparer grønnsakene
    Vask aspargesen og brekk bort den nedre delen. Hakk hvitløk. Fjern timianblader fra stilken.

  3. Legg asparges på et stekebrett
    Legg aspargesen på et stekebrett med aluminiumsfolie. Drypp over nok olivenolje til å dekke all aspargesen.

  4. Legg til mer smak
    Hell over sitronsaften og spar på sitronskallet. Tilsett hakket hvitløk, timian og et godt dryss salt.

  5. Stek aspargesen
    Stek aspargesen ved 200 °C i 15-20 minutter. Dryss revet sitronskall over, og server! Gjerne som tilbehør til andre ovnsretter, pasta eller gryter.