Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Ovnsbakt asparges er kjempegodt som tilbehør til grillmat, lasagner, supper, på toppen av middagspaier og pizzaer! I denne oppskriften tilbereder du asparges i stekeovn, men du kan også pakke de inn i folie og steke de på grillen. Asparges har en nøtteaktig, mild smak og her tilbereder du dem med litt hvitløk, timian og sitronsaft for en frisk og syrlig smak.
Forvarm ovnen
Sett stekeovnen på 200 °C.
Preparer grønnsakene
Vask aspargesen og brekk bort den nedre delen. Hakk hvitløk. Fjern timianblader fra stilken.
Legg asparges på et stekebrett
Legg aspargesen på et stekebrett med aluminiumsfolie. Drypp over nok olivenolje til å dekke all aspargesen.
Legg til mer smak
Hell over sitronsaften og spar på sitronskallet. Tilsett hakket hvitløk, timian og et godt dryss salt.
Stek aspargesen
Stek aspargesen ved 200 °C i 15-20 minutter. Dryss revet sitronskall over, og server! Gjerne som tilbehør til andre ovnsretter, pasta eller gryter.