Gå til hovedinnhold

Massaman curry med sitrus- og erteris

OPPSKRIFTEN LAGET AV Nordvegan Besøk nettside

Denne Massaman curryen kobinerer smaker fra det indiske og thailandske kjøkken sammen til en skikkelig digg gryte! For en enda mettende rett, tilsetter du også søtpotet i gryten, og lager en frisk sitrus- og erteris ved siden av. Passer ypperlig med nanbrød og en spennende dipp ved siden av! Oppskriften har vi fått låne fra den prisvinnende Oslorestauranten, Nordvegan og kommer fra deres kokebok, Homely with Love.

Total tid: 1 t
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
Oransje massaman curry-gryte med tynne brød, ris og dipp.
Server digg Massaman curry til middag, gjerne med naanbrød og dipp. Foto: Nordvegan - Homely with Love Cookbook

FREMGANGSMÅTE

  1. Lag curryen i en stor gryte
    Fres løken i litt olje i en stor gryte i et par minutter. Tilsett ingefær, galangal og chili og stek i ett minutt. Rør inn karripulver og stek videre i noen minutter – pass på at krydderet ikke brenner seg.

  2. Tilsett ingredienser og la småkoke
    Ha i tomatene, vann og søtpotet, og kok opp. Tilsett paprika, tamari, kokosmelk, kaffirlimeblader, limeskall og -saft, samt brunt sukker. La det småkoke til søtpoteten er nesten mør.

  3. Rør inn krydder
    Rør inn garam masala og smak til med salt, pepper og eventuelt mer krydder etter ønske.

  4. Kok opp risen
    Kok risen til den er akkurat mør, og sil deretter av vannet.

  5. Lag sitrus- og erteris
    Varm litt olje i en wok eller stor panne. Stek sjalottløk i ett minutt, tilsett hvitløk og ingefær og stek i ytterligere 30 sekunder. Vend inn ertene og fres raskt. Tilsett ris, revet limeskall og -saft. Vend forsiktig til alt er godt blandet. Smak til med salt og pepper.

  6. Legg på tallerken og server
    Legg massaman curryen med en generøs porsjon sitrus- og erteris ved siden av på en tallerken. Topp gjerne med friske urter som koriander eller thaibasilikum.