Gå til hovedinnhold

Lun salat med kikerter, erteskudd og bakt butternutgresskar

OPPSKRIFTEN LAGET AV Eating For Tomorrow Besøk nettside

Tom for salatidéer? Da må du teste oppskriften på salat med kikerter, erteskudd og bakt butternutgresskar! Denne næringsrike, lune salaten balanserer jordlige smaker fra kikerter og erteskudd med sødmen fra ovnsbakt butternutgresskar! Perfekt i kombinasjon med frisk lime, krydder og sprø sjalottløk. Pakk den med til lunsj på jobben, eller server den som tilbehør på grillfest. Oppskriften på salat med kikerter, erteskudd og butternut er fra kokeboken Eating for Tomorrow, som er en forlengelse av dokumentaren Eating Our Way to Extinction. Lyst til å prøve flere retter med butternutgresskar? Se oppskriften på butternut- og aspargesrisotto!

Total tid: 40 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En stor keramikkbolle med en fargesterk salatblanding i grønn og oransje.
Denne salaten med kikerter og glade farger passer ypperlig til lunsj eller som del av et større festbord. Foto: Eating for Tomorrow

FREMGANGSMÅTE

  1. Bak gresskaret
    Forvarm ovnen til 180°C. Legg gresskarskivene i en ildfast form, ringle over litt olivenolje og dryss over fennikelfrø, spisskummenfrø, salt og pepper. Bland godt og stek i 10–15 minutter, til gresskaret begynner å bli litt mørt. Ta ut av ovnen og la det avkjøle litt.

  2. Rist kikertene
    Skru opp ovnstemperaturen til 200°C. Ha kikertene i en ildfast form med malt spisskummen, malt koriander, salt og pepper. Stek i ca. 15 minutter. Ta ut og avkjøl.

  3. Lag dressingen
    Riv skallet og press saften av limen. Bland dette sammen med sesamoljen i en liten bolle for å lage en enkel dressing.

  4. Bland salaten i en bolle
    Ha erteskudd, sjalottløk, bakte gresskar og ristede kikerter i en stor serveringsbolle. Hell over dressingen og bland forsiktig sammen før servering.

Tips!

  • Ta vare på kikertslaken og bruk den som erstatning for eggehvite i bakst og desserter, som f.eks. marengs og mousse. Det eneste du trenger å gjøre er å piske den i ca. 10 min til den blir hvit og skummet. 3 ss kikertlake tilsvarer 1 eggehvite.
  • Oppskriften på vegansk pavlova og kewpie-majones er eksempler der du kan bruke kikertslaken.