Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Tom for salatidéer? Da må du teste oppskriften på salat med kikerter, erteskudd og bakt butternutgresskar! Denne næringsrike, lune salaten balanserer jordlige smaker fra kikerter og erteskudd med sødmen fra ovnsbakt butternutgresskar! Perfekt i kombinasjon med frisk lime, krydder og sprø sjalottløk. Pakk den med til lunsj på jobben, eller server den som tilbehør på grillfest. Oppskriften på salat med kikerter, erteskudd og butternut er fra kokeboken Eating for Tomorrow, som er en forlengelse av dokumentaren Eating Our Way to Extinction. Lyst til å prøve flere retter med butternutgresskar? Se oppskriften på butternut- og aspargesrisotto!
Bak gresskaret
Forvarm ovnen til 180°C. Legg gresskarskivene i en ildfast form, ringle over litt olivenolje og dryss over fennikelfrø, spisskummenfrø, salt og pepper. Bland godt og stek i 10–15 minutter, til gresskaret begynner å bli litt mørt. Ta ut av ovnen og la det avkjøle litt.
Rist kikertene
Skru opp ovnstemperaturen til 200°C. Ha kikertene i en ildfast form med malt spisskummen, malt koriander, salt og pepper. Stek i ca. 15 minutter. Ta ut og avkjøl.
Lag dressingen
Riv skallet og press saften av limen. Bland dette sammen med sesamoljen i en liten bolle for å lage en enkel dressing.
Bland salaten i en bolle
Ha erteskudd, sjalottløk, bakte gresskar og ristede kikerter i en stor serveringsbolle. Hell over dressingen og bland forsiktig sammen før servering.