Gå til hovedinnhold

Linserisotto med flaskegresskar

OPPSKRIFTEN LAGET AV Ingrid Helene Jurs

I Norge, er gresskarsesongen rundt oktober. Da passer det perfekt å severe høstgul gresskarrisotto! Flaskegresskar, eller butternutgresskar som det også kalles, er en art i gresskarfamilien. Den nesten formet som en flaske, men kan også ha andre variasjoner i utseendet. De kan stekes, bakes eller kokes. I denne oppskriften på vegansk risotto med gresskar, skal fruktene stekes og deretter blendes til en kremet saus. Sammen med linserisottoen blir det en herlig, lun gryte du kan nyte på kalde høstkvelder.

Total tid: 45 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
Fargesterk, oransje linserisotto med flaskegresskar i en fin porselensskål.
Høstgul gresskarrisotto varmer godt når det blir kjøligere ute.

FREMGANGSMÅTE

  1. Sett på ovnen
    Forvarm stekeovnen til 200 °C. Ta frem en ildfast form.

  2. Preparer flaskegresskaret til steking
    Skrap ut frøene fra flaskegresskaret og bruk en stødig kniv til å kutte vekk det tykke skallet. Kutt gresskaret i terninger på 2×2 cm og ha bitene over i en ildfast form. Stek midt i ovnen i 30 minutter til bitene er gjennombakte og møre.

  3. Hakk løk og hvitløk
    Mens gresskaret bakes i ovnen kan du finhakke løk og hvitløk.

  4. Stek løken
    Varm en stor stekepanne med olivenolje på medium varme. Stek løk og hvitløk til det blir blankt. Ha i risottoris og linser, og rør godt rundt så alt blir dekket med olje.

  5. Tilsett buljongvann gradvis
    Bland sammen vann og buljongpulver. Tilsett 2 dl buljongvann og la dette koke inn før du tilsetter nye 2 dl. Gjenta til alt vannet er brukt opp og risen er ferdigkokt. (Dersom risen ikke er ferdigkokt kan du fortsette å tilsette 1 dl vann av gangen til den blir det). Skru av varmen og sett pannen til side mens du lager gresskarsausen.

  6. Lag gresskarsaus i en blender
    Finn fram en foodprosessor eller en blender og ha i de ferdigbakte gresskarterningene. Tilsett næringsgjær, salvie og persille og kjør til du får en jevn saus. Spe på med litt vann om nødvendig for å få ønsket konsistens.

  7. Tilsett gresskarsausen i risottoen
    Ha linserisottoen tilbake på middels varme og tilsett gresskarsausen og vegansk smør. Bland godt og smak til med salt og pepper.