Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Sett på ovnen
Forvarm stekeovnen til 200 °C. Ta frem en ildfast form.
Preparer flaskegresskaret til steking
Skrap ut frøene fra flaskegresskaret og bruk en stødig kniv til å kutte vekk det tykke skallet. Kutt gresskaret i terninger på 2×2 cm og ha bitene over i en ildfast form. Stek midt i ovnen i 30 minutter til bitene er gjennombakte og møre.
Hakk løk og hvitløk
Mens gresskaret bakes i ovnen kan du finhakke løk og hvitløk.
Stek løken
Varm en stor stekepanne med olivenolje på medium varme. Stek løk og hvitløk til det blir blankt. Ha i risottoris og linser, og rør godt rundt så alt blir dekket med olje.
Tilsett buljongvann gradvis
Bland sammen vann og buljongpulver. Tilsett 2 dl buljongvann og la dette koke inn før du tilsetter nye 2 dl. Gjenta til alt vannet er brukt opp og risen er ferdigkokt. (Dersom risen ikke er ferdigkokt kan du fortsette å tilsette 1 dl vann av gangen til den blir det). Skru av varmen og sett pannen til side mens du lager gresskarsausen.
Lag gresskarsaus i en blender
Finn fram en foodprosessor eller en blender og ha i de ferdigbakte gresskarterningene. Tilsett næringsgjær, salvie og persille og kjør til du får en jevn saus. Spe på med litt vann om nødvendig for å få ønsket konsistens.
Tilsett gresskarsausen i risottoen
Ha linserisottoen tilbake på middels varme og tilsett gresskarsausen og vegansk smør. Bland godt og smak til med salt og pepper.